Κυριακή 9 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίσταση στα σχέδια πολέμου

Μόνο θεότυφλοι και στρουθοκαμηλίζοντες δε βλέπουν ότι τα σύννεφα πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας. Ολα δείχνουν ότι οι ιμπεριαλιστές εργάζονται μεθοδικά και με κάθε μέσο σε αυτή την κατεύθυνση.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι καλλιεργείται από τα διεθνή κέντρα ενημέρωσης που ελέγχονται από τον ιμπεριαλισμό, επίμονα ένα κλίμα πολέμου. Είναι χαρακτηριστικό το προχτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ", γνωστό όργανο της διεθνούς χρηματιστηριακής ολιγαρχίας, η οποία "προβλέπει" ότι το επόμενο μεγάλο ναρκοπέδιο στην Ευρώπη μετά τη Βοσνία είναι η Κύπρος και το Αιγαίο (!). Οι συνθήκες στο Νησί, αναφέρει η "έγκυρη" εφημερίδα, μοιάζουν με τα γεγονότα που σήμαναν την έναρξη του πολέμου στη Βοσνία (!). Από κοντά και ο πολύς Ρ. Χόλμπρουκ, ο οποίος διαπιστώνει ότι η περιοχή μας είναι "η πιο επικίνδυνη για την ασφάλεια της Ευρώπης".

Είναι φανερό πού μας σπρώχνουν οι "ισχυροί προστάτες" μας. Η κυβέρνηση και η ηγεσία της ΝΔ δε δείχνουν καμία διάθεση, αντίθετα, να αντισταθούν σε αυτή την εφιαλτική προοπτική.

Μόνη λύση, λοιπόν, είναι ο ξεσηκωμός του λαού, των εργαζομένων, όλων των φιλειρηνικών δυνάμεων, ώστε να τεθεί κάποιος φραγμός στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Είναι επιτακτικά αναγκαίο να στηριχτούν με κάθε τρόπο οι σημαντικές δραστηριότητες της ΕΕΔΥΕ. Σήμερα, λοιπόν, στο Ακτιο, την ερχόμενη βδομάδα στη Βαλκανική Πορεία Ειρήνης. Να ακουστεί πιο δυνατά το σύνθημα "να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ