Τετάρτη 12 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 0 - 1
Αγχωτική νίκη

Λένε ότι ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη, όμως ο Βλάοβιτς μάλλον διαφωνεί ριζικά. Στο χειμωνιάτικο Μάντσεστερ (έβρεχε συνεχώς) η "χρυσή αλλαγή" του Μπλάζεβιτς μετέτρεψε το μουντό ως εκείνη τη στιγμή σκηνικό για την ομάδα του, σε ανοιξιάτικο. Με δικό του γκολ οι Κροάτες κέρδισαν την Τουρκία και η πρώτη (προς το παρόν μεγάλη έκπληξη) του EYRO 96 αποφεύχθηκε.

Η Τουρκία ήταν στην επίθεση, οι αμυντικοί έδιωξαν και η μπάλα έφτασε στον Ασάνοβιτς. Αυτός με μια "κοφτή" πάσα έβγαλε μπροστά τον Βλάοβιτς που ξεχύθηκε σαν τον άνεμο. Εκανε μια εκπληκτική κούρσα περίπου 60 μέτρων, πέρασε τον Αλμπάι και βγήκε μόνος με τον Τούρκο τερματοφύλακα. Με διπλή προσποίηση "άδειασε" τον Ρουστού και το δυνατό συρτό σουτ έστειλε την Κροατία από την.... κόλαση στον παράδεισο.

Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να είναι λυτρωτικό για τους τυπικά φιλοξενούμενους, δεν είναι όμως και αντιπροσωπευτικό της εικόνας που παρουσίασε το φαβορί της 2ης αναμέτρησης του Δ ομίλου. Οσοι υποστήριζαν πως οι Κροάτες θα είναι ομάδα μοντέλο και ικανοί για το καλύτερο χτες μάλλον άρχισαν να αμφιβάλλουν.

Στον αγωνιστικό χώρο παρουσιάστηκε ένα συγκρότημα ασύνδετο, φλύαρο και με εκνευριστικό ατομικισμό. Οι "βεντέτες" των Κροατών έμοιαζαν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την προσωπική τους προβολή παρά για το σύνολο. Το παιχνίδι τους στηριζόταν στις ντρίπλες και τις "εμπνεύσεις" του καθενός.

Ετσι η Τουρκία που παρουσίασε ένα αξιόμαχο σύνολο δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κρατήσει το μηδέν ως το 84. Ο Τερίμ ήταν αρκετά διαβασμένος και με ένα μεικτό σύστημα άμυνας (ζώνη και κάποια μαν του μαν) "μπλόκαρε" τα ατού των Κροατών. Το συνεχές πρέσινγκ, η δύναμη και το πάθος των Τούρκων, δεν επέτρεπαν στους Κροάτες να βρουν διαδρόμους για να γίνουν επικίνδυνοι.

Παρ όλα αυτά είχαν 2 - 3 ευκαιρίες να ανοίξουν νωρίτερα το σκορ όμως μια φορά ο Μπόκσιτς και δύο ο Σούκερ αστόχησαν από ευνοϊκή θέση. Αυτός που προσπάθησε περισσότερο από τους Κροάτες ήταν ο Προσινέτσκι, ενώ ο Βλάοβιτς με την είσοδό του κατάφερε να κάνει πιο κινητική την επίθεση. Το γκολ αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών του. Από τους Τούρκους που έδειξαν θέληση, τους λείπουν όμως αρκετά στοιχεία για να φτάσουν εκεί που θέλουν, ξεχώρισαν οι Ρουστού, Ογκούν και Αλμπάι.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ρουστού, Αλμπάι, Ογκούν, Τουγκάι, Βεντάτ, Χακάν, Ρακίμ, Σεργκέν, Αμπντουλάχ, Αρίφ (82 Χαμί), Τολουνάι (86 Σαφέτ).

ΚΡΟΑΤΙΑ:Λάντιτς, Στάνιτς, Γιάρνι, Στίματς, Τζέργκαμ, Μπίλιτς, Ασάνοβιτς, Προσινέτσκι, Σούκερ (90 Πάβλισιτς), Μπόμπαν (56 Σόλντο), Μπόκσιτς (72 Βλάοβιτς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ