Τετάρτη 12 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΤΑΛΙΑ - ΡΩΣΙΑ 2 - 1
Κέρδισε η σοβαρότητα

Οι Ιταλοί επιβεβαίωσαν τη φήμη του φαβορί, αν και δυσκολεύτηκαν από τους Ρώσους

Νίκη... μισή πρόκριση πέτυχε χτες η Ιταλία σε βάρος της Ρωσίας με 2 - 1 στο Ανφιλντ Ρόουντ. Η Σκουάντρα Ατζούρα, που συνήθως στις μεγάλες διοργανώσεις έχει άσχημο ξεκίνημα, χτες στο Λίβερπουλ, αναγεννημένη, κατάφερε να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς το ΕΥΡΩ '96 και δικαιωματικά είναι μέσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι νικητές αιφνιδίασαν και μόλις στο 4 κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με ένα γκολ - δώρο του Ρώσου τερματοφύλακα Στανισλάβ Τσερτσέσοφ, πρώτα στον Τζόλα που του έδωσε την μπάλα, και ύστερα στον Καζιράγκι που τον "εκτέλεσε" χωρίς να αντισταθεί (έμεινε όρθιος στο σουτ του άσου της Λάτσιο). Το συγκρότημα του Ολεγκ Ρομάντσεφ, σχετικά νωρίς, ξεπέρασε το σοκ και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 21 με τον Ιλία Τσιμπαλάρ, που κέρδισε την κόντρα, μπήκε στην περιοχή των Αντζούρι και με έξοχο αριστερό σουτ νίκησε τον Περούτζι. Οι Ρώσοι πήραν τα ηνία του αγώνα και ως το τέλος του πρώτου μέρους είχαν την εδαφική υπεροχή από τους "μουδιασμένους" Ιταλούς.

Το σκηνικό όμως άλλαξε άρδην στην επανάληψη. Οι παίκτες του Αρίγκο Σάκι μπήκαν "φουριόζικα" και έκλεισαν τους αντιπάλους στα μετόπισθεν. Μόλις στο 46 ο Καζιράγκι με τακουνάκι έχασε σημαντική ευκαιρία. Στο 52 διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Τζόλα και Καζιράγκι συνδυάστηκαν έξοχα και ο τελευταίος με δυνατό βολέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τσερτσέσοφ. Απελευθερωμένοι από το άγχος οι παίκτες της Ιταλίας έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο και έχασαν δυο καλές ευκαιρίες με τους Τζόλα, Ραβανέλι. Η καλύτερη στιγμή των Ρώσων ήταν στην εκπνοή του αγώνα, όταν ο Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι από καλή θέση έξω από την περιοχή σημάδεψε στα... ύψη.

Συμπερασματικά, έγινε ένα καλό ματς, ανοιχτό, και αυτό τιμά και τους δυο αντιπάλους. Στα συν το καθαρό παιχνίδι, αφού οι 5 κίτρινες κάρτες που έδειξε ο Σκοτσέζος Μότραμ ήταν για διαμαρτυρία στους Ονόπκο, Κολιβάνοφ, Κοπτούν, Αλμπερτίνι, Ντοναντόνι.

Τα λάθη του Ρομάντσεφ

Κορυφαίος παίκτης της Ιταλίας ο Τζιανφράνκο Τζόλα, που κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο "χόρεψε" την αντίπαλη άμυνα. Σημαντική η συμβολή και του Πιερλουίτζι Καζιράγκι, που ήταν ο σκόρερ των δυο τερμάτων. Σταθερή η πάντα δυνατή αμυντική διάταξη, ενώ "ματ" έκανε ο Σάκι με την αλλαγή του Ντελ Πιέρο με τον έμπειρο Ρομπέρτο Ντοναντόνι, που "τρύπησε" το δεξί άκρο της αντίπαλης άμυνας.

Από το συγκρότημα της Ρωσίας ο Ομάρ Τετράτζε και ο Αλεξάντερ Μοστοβόι ήταν οι κορυφαίοι. Η ομάδα του Ρομάντσεφ στην επανάληψη παρουσίασε σημάδια κόπωσης και εκτός του Κιριάκοφ, που ίσως έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή, οι αλλαγές του Ολεγκ Ρομάντσεφ δε φρεσκάρισαν την ομάδα. Λάθος επιλογή επίσης το να ξεκινήσει τον Τσερτσέσοφ αντί του Χάριν, που είναι γνώστης των αγγλικών γηπέδων.

ΙΤΑΛΙΑ: Περούτζι, Απολόνι, Μαλντίνι, Κοστακούρτα, Μούσι, Αλμπερτίνι, Ντελ Πιέρο (46 Ντοναντόνι), Ντι Λίβιο (60 Φούζερ), Ντι Ματέο, Τζόλα, Καζιράγκι (79 Ραβανέλι).

ΡΩΣΙΑ: Τσερτσέσοφ, Τετράτζε, Κοφτούν, Ονόπκο, Μπουσμάνοφ (46 Γιανόφσκι), Τσιμπαλάρ (69 Ντομπροβόλσκι), Κάρπιν (62 Κιριάκοφ), Καντσέλσκις, Μοστοβόι, Ραντίμοφ, Κολιβάνοφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ