Πέμπτη 13 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Χάλκινα", μελωδικά, οικεία

Τα χάλκινα δεν ήταν στο δρόμο, μα στο "Πάρκο". Στο στέκι του Πάρκου Ελευθερίας, προσφέροντας τους ήχους τους σ' όσους συγκεντρώθηκαν για την παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλιάς του Μανώλη Μητσιά,με τίτλο "Ο Δρόμος με τα Χάλκινα".Οι δύο μουσικοί με τις τρομπέτες ήταν αυτοί, που έδωσαν την πρώτη, ζωντανή γεύση του δίσκου, ο οποίος στο στίχο φέρει την υπογραφή της Λίνας Νικολακοπούλου και στη μουσική του δημοφιλούς Σέρβου συνθέτη Κίκι Λέζεντριτς.Η δεύτερη γεύση δόθηκε από τον ίδιο τον Μ. Μητσιά, αμέσως μετά τη σύντομη παρουσίαση του δίσκου από τους συντελεστές, με την ερμηνεία τριών τραγουδιών.

"Ο Δρόμος με τα Χάλκινα" περιλαμβάνει έντεκα τραγούδια, ηχογραφημένα στο Βελιγράδι και την Αθήνα, τα οποία, όπως λέει και ο Κίκι, "πήραν φτερά από τη φωνή του Μανώλη, που τη θεωρώ αληθινό θησαυρό".

"Με αυτούς τους ήχους, είπε η Λ. Νικολακοπούλου, ήρθε ο Κίκι πριν από δύο χρόνια στην Ελλάδα, με την ελπίδα ότι οι ήχοι του θα έχουν κάτι να μας πουν. Η επιθυμία του ήταν να παιχτούν από φυσικά όργανα, όπως παίζουν οι Σέρβοι τις ώρες του γλεντιού". "Είμαι πολύ ευτυχής, είπε ο Μανώλης Μητσιάς, που τραγούδησα αυτά τα κομμάτια, που μπορεί να φαίνονται απλά, όμως έχουν δύσκολη ερμηνευτική φόρμα. Είναι ένα υλικό διαφορετικό από τις προηγούμενες δουλιές μου, αλλά και κάτι δικό μου. Οι ήχοι του, μου είναι πολύ οικείοι, μοιάζουν με αυτούς που άκουγα μικρό παιδί στη Μακεδονία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ