Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Παρελθόν... τα ναυπηγεία του Γκντανσκ

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία του Γκντανσκ, που διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να τα κηρύξει σε πτώχευση, τερμάτισαν χτες τη διήμερη "κατάληψη" των εγκαταστάσεων.

Στο μεταξύ, το συνδικάτο "Αλληλεγγύη" καλεί σε πανεθνικές διαδηλώσεις για την υποστήριξη των απεργών, ενώ, παράλληλα, συνεχίζεται και ο δημόσιος διάλογος μέσω του Τύπου για τους λόγους που οδήγησαν σε οικονομική αποτυχία τα ναυπηγεία.

Λέγοντας ότι η απεργία είχε επιτυχία, ο ηγέτης της "Αλληλεγγύης" στο ναυπηγείο του Γκντανσκ ανακοίνωσε παράλληλα τη σκέψη να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη Βαρσοβία στις 21 Ιούνη.

Ο υπουργός Ιδιωτικοποιήσεων, Βίσλαβ Καζμάρεκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Γκαζέτα Βιμπόρσκα", εξήγησε ότι εάν τα ναυπηγεία συνέχιζαν να λειτουργούν υπό την παρούσα μορφή τους, ο φορολογούμενος πολίτης θα επιβαρυνόταν με πέντε εκατομμύρια δολάρια για κάθε πλοίο που θα κατασκευαζόταν.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης του Γκντανσκ, Μακιέι Πλαζίνσκι, ο οποίος επιθυμεί την αποτροπή της πτώχευσης, στην ίδια εφημερίδα, χαρακτήρισε την απόφαση του υπουργού "απολύτως πολιτικής φύσεως κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ