Τρίτη 18 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη Σαμοθράκη των... ΜΜΕ

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η όμορφη Σαμοθράκη γίνεται πόλος έλξης του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος. Στις 20 - 23 Ιούνη, πραγματοποιείται το 5ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο, που διοργανώνεται από τη Νομαρχία Εβρου, το Δήμο Σαμοθράκης, την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων και τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στο επίκεντρο του προβληματισμού και των συζητήσεων, θα είναι το μείζον θέμα που αφορά τα ΜΜΕ και τη δημοκρατία.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο νομάρχης Εβρου, Γιώργος Ντόλιος, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του συνεδρίου, τονίζοντας ότι το Συνέδριο δε θα πρέπει να είναι υπόθεση μόνο της νομαρχίας Εβρου, αλλά όλου του δημοσιογραφικού κόσμου. Η διεξαγωγή του Συνεδρίου, που πλέον αποτελεί θεσμό, όπως είπε, ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια προβολής της Σαμοθράκης και του νομού Εβρου. Στις εργασίες του 5ου Συνεδρίου θα πάρουν μέρος 250 δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα. Θα συμμετέχουν επίσης 40 δημοσιογράφοι από τον απόδημο Ελληνισμό καθώς και 10 δημοσιογράφοι από τη Βουλγαρία.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα πάρουν το λόγο πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι. Η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από τον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Μαρωνίτη, που θ' αναπτύξει το θέμα "Δημοσιογραφική γλώσσα και δημοκρατία". Η θεματογραφία του συνεδρίου είναι χωρισμένη σε τρεις ενότητες και περιλαμβάνει εισηγήσεις, που επικεντρώνονται στα ζητήματα της σχέσης των ΜΜΕ με την ελευθεροτυπία, τ' ανθρώπινα δικαιώματα και την "ηλεκτρονική δημοκρατία".

Στα πλαίσια του συνεδρίου έχουν προγραμματιστεί και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα βάλει τη "θερινή στολή" του στη συναυλία που θα δώσει την Παρασκευή στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, ενώ το Σάββατο θα γίνει νησιώτικο πανηγύρι με παραδοσιακά συγκροτήματα από τη Λέσβο, τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ