Πέμπτη 20 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ 0-0
Ο Τζόλα κλότσησε την πρόκριση

Εχασε πέναλτι στο 8'. Οι Ιταλοί παρά την υπεροχή τους δεν μπόρεσαν να σκοράρουν

Ενα από τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του ΕΥΡΩ '96 αποχαιρέτησε χτες τα γήπεδα της Αγγλίας! Ο λόγος για την Ιταλία που με το οδυνηρό 0-0 κόντρα στη Γερμανία στο "Ολ Τράτφορντ" είπε πρόωρα το πικρό αντίο. Ματς για γερές καρδιές έγινε στο Λίβερπουλ. Η Σκουάντρα Ατζούρα με την πλάτη στον... τοίχο κυνήγησε με πείσμα τη νίκη από το πρώτο λεπτό απέναντι στους Γερμανούς, που ουσιαστικά ήταν βαθμολογικά αδιάφοροι.

Οι παίκτες του Αρίγκο Σάκι ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς τον αγώνα. Στο 6' ο Φουζέρ με δυνατό βολέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αντρέας Κέπκε. Δυο λεπτά αργότερα ο Πιερλουίτζι Καζιράγκι ανατράπηκε από τον Γερμανό τερματοφύλακα, ο Γκούταλς έδειξε την άσπρη βούλα, όμως θα έπρεπε να αποβάλει τον γκολκίπερ. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Τζιανφράνκο Τζόλα που όμως σημάδεψε την αγκαλιά του Κέπκε. Το ματς ίσως να κρίθηκε τόσο νωρίς...

Η Ιταλία συνέχισε να έχει το "πάνω χέρι" κόντρα στους σφιχτούς παίκτες του Μπέρτι Φόγκτς που με μαζική άμυνα προσπάθησαν να κρατήσουν το μηδέν. Στο 21' και 31' Φουζέρ και Ντοναντόνι είχαν δυνατά σουτ που εξουδετέρωσε ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα Κέπκε.

Στην επανάληψη και πάλι οι Ιταλοί είχαν το πρόσταγμα όμως στην τελική προσπάθεια ήταν άστοχοι. Στο 46' ο Φουζέρ έχασε κλασική ευκαιρία, ενώ στο 60' ο Στρουντζ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τα "πάντσερ" με 10 παίκτες. Μολαταύτα οι Ατζούρι με τρομερό άγχος δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία μένοντας στα κρύα του... λουτρού.

Από την Ιταλία κορυφαίος παίκτης ήταν ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι, ενώ ακολούθησαν σε απόδοση οι Μαλντίνι, Φούζερ. Ο Τζόλα έχασε το πέναλτι... χάθηκε στον αγωνιστικό χώρο και κακώς ο Σάκι τον κράτησε στο παιχνίδι. Γενικά οι αλλαγές του κόουτς ήταν... ντεφορμέ.

Από την "παθητική" Γερμανία μορφή ο Κέπκε που κατέβασε τα... ρολά. Θετική η παρουσία και των Ζάμερ, Τζίγκε.

Ο Βέλγος διαιτητής Γκούταλς ελέγχεται στη φάση της μη αποβολής του Κέπκε. Κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Καζιράγκι.

ΙΤΑΛΙΑ: Περούτζι, Μούσι, Κοστακούρτα, Μαλντίνι, Καρμπόνι (77' Τοριτσέλι), Ντοναντόνι, Αλμπερτίνι, Ντιματέο (67' Κιέζα), Φουζέρ (80' Ντιλίβιο), Τζόλα, Καζιράγκι.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Κέπκε, Φριντ, Μέλερ (88' Μπέντε), Χέσλερ, Τζίγκε, Στρουντζ, Χέλμερ, Ζάμερ, Αϊλτς, Μπόμπιτς, Κλίνσμαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ