Σάββατο 29 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΓ(Κ)ΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ "ΠΟΣΤΑ"
ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ
τις επιχορηγήσεις για τα ΝΠΔΔ

Ακόμη μικρότερη κρατική επιχορήγηση από τη φετινή θα πάρουν για το 1997 τα ΝΠΔΔ, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών

Την ώρα, που οι διάφορες ομάδες του κυβερνώντος κόμματος ερίζουν για τα πόστα και τα αξιώματα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει το "μπλοκάρισμα" και το παραπέρα τσάκισμα δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα. Αυτή τη φορά, μέσα από τη μείωση των επιχορηγήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις συγκοινωνίες και τα άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται είτε στη λειτουργία τους, είτε στο κόστος παροχής υπηρεσιών.

Δίνοντας νέα έμφαση στον "αναδιανεμητικό χαρακτήρα" της ασκούμενης πολιτικής - την οποία θρασύτατα επικαλέστηκε, ως επίτευγμα της κυβέρνησης, χτες, στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπαντωνίου - το υπουργείο Οικονομικών καλεί τις διοικήσεις των ΝΠΔΔ, να σχεδιάσουν τους προϋπολογισμούς της επόμενης χρονιάς με βάση την αρχή, ότι θα επιχορηγηθούν με "ποσά κατώτερα των αντίστοιχων κονδυλίων του 1996".

Η εγκύκλιος, που αποκλειστικά παρουσιάζει σήμερα ο "Ρ", αποτελεί την "πρώτη" τού νέου τρόπου κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού, στα πλαίσια των συμφωνιών κυβέρνησης - Βρυξελλών. Κατεύθυνση είναι να μην αναζητούνται στο εξής πόροι, για την ικανοποίηση των αναγκών, αλλά να προσδιορίζονται οι πόροι και βάσει αυτών να αποφασίζονται οι σχετικές χρηματοδοτήσεις.


ΣΕΛ.  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ