Σάββατο 29 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Πολιτική διάλυσης!

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρη. "Αν βρεθεί αγοραστής, έχει καλώς...", δηλώνουν οι εκπρόσωποι της εκκαθαρίστριας τράπεζας, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο του "λουκέτου"

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας επισκέφτηκε προχτές το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ,με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος, Δ. Κουμπούρη.Στα πλαίσια της επίσκεψης, ο βουλευτής συναντήθηκε με τη διεύθυνση της εταιρίας και τη διοίκηση του σωματείου και περιόδευσε στο χώρο του ναυπηγείου, συζητώντας με τους εργαζόμενους γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις.

Η προκήρυξη από την κυβέρνηση, του δεύτερου κατά σειρά διαγωνισμού για την εκποίηση των Ναυπηγείων, που "φωτογραφίζει" τις απαιτήσεις των επίδοξων επενδυτών να μην υπάρχει καμιά δέσμευση για τις θέσεις εργασίας. Η πρόσκληση της διεύθυνσης της εταιρίας προς όλο το προσωπικό να κάνει αιτήσεις μετάταξης, έρχονται να ενισχύσουν τους φόβους για τη διάλυση της επιχείρησης σαν οργανωμένου ναυπηγείου. Εκ των πραγμάτων η όλη συζήτηση επικεντρώθηκε σε αυτά ακριβώς τα ζητήματα, που έχουν δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος του σωματείου, Κ. Καράμπουρνας σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες των εργαζομένων, σημείωσε την αισιοδοξία του ότι "το ναυπηγείο τελικά δε θα κλείσει"! Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία του σωματείου είχε συμφωνήσει εκ των προτέρων με τη δραστική μείωση του προσωπικού - μέτρα "κοινωνικής προστασίας" την ονόμασαν - πριν ακόμα υπάρξουν οι υπουργικές αποφάσεις που τα εξειδίκευαν. Την ίδια στάση κράτησε και τώρα, αν και σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο θα απομακρυνθεί τουλάχιστον το μισό προσωπικό.

Οι εκπρόσωποι της εκκαθαρίστριας, τράπεζας Επενδύσεων, σημείωσαν πως ο ρόλος τους δεν είναι να θέσουν πρόγραμμα ανάπτυξης του ναυπηγείου, αλλά απλώς να το πουλήσουν!Αφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο του κλεισίματος, λέγοντας "αν βρεθεί ιδιώτης, έχει καλώς, αλλιώς είναι θέμα πολιτικής απόφασης...".

Ο Δ. Κουμπούρης κατάγγειλε την πολιτική διάλυσης και συρρίκνωσης των ναυπηγείων που ακολουθεί η κυβέρνηση, καθ' υπόδειξιν των Βρυξελλών και των πολυεθνικών. Επισήμανε ότι ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκαν οι μετατάξεις, έχει ως στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων στα διαλυτικά σενάρια. Τόνισε δε πως σήμερα παρά ποτέ, προβάλλει ως επιτακτική λύση, η δημιουργία δημόσιου ενιαίου φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του κλάδου προς όφελος της οικονομίας και των εργαζόμενων. Κατέληξε δε υπογραμμίζοντας πως η απόκρουση της πολιτικής συρρίκνωσης, είναι δυνατή όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι και συσπειρωμένοι αγωνιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ