Παρασκευή 5 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο ΣΕΒ και τα κυβερνητικά ανακλαστικά

O ΣΕΒ, όπως και οι Βρυξέλλες και οι ισχυροί εταίροι είχαν δείξει "κατανόηση" στην κυβέρνηση Σημίτη το προηγούμενο εξάμηνο, αντιλαμβανόμενοι τον "ιερό σκοπό" του να κατακτήσει την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος. Μόλις τρεις μέρες, όμως, μετά το συνέδριο οι βιομήχανοι έσπευσαν να παρέμβουν και να θυμίσουν τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που έχει αναλάβει: "Αποτελεσματική πολιτική μείωσης του δημοσίου τομέα και των δαπανών, προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, φτηνό χρήμα στους βιομηχάνους, γενικότερα ένταση της προσπάθειας για σταθεροποίηση και σύγκλιση".

Με άλλα λόγια: "Μέχρι εδώ, κύριοι της κυβέρνησης. Ηρθε η ώρα να αποδείξετε ότι είστε άξιοι της εμπιστοσύνης μας. Ηρθε η ώρα να κάνετε αυτά που έχετε υποσχεθεί και έχουμε συμφωνήσει". Είναι σαφές ότι οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων, παρά την ικανοποίηση που εκφράζουν για τους κυβερνητικούς προσανατολισμούς, δε δίνουν ούτε μέρα ανοχής και απαιτούν πολύ γρηγορότερους ρυθμούς.

Για να δούμε τώρα τα ανακλαστικά της κυβέρνησης; Αν κρίνουμε, πάντως, από το περιεχόμενο της χτεσινής συνάντησης Σημίτη - Παπαντωνίου βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ