Παρασκευή 5 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
Συνεχίζεται ο κύκλος μείωσης των επιτοκίων

Συνεχίζεται ο νέος κύκλος μείωσης των επιτοκίων καταθέσεων από τις εμπορικές τράπεζες, οι οποίες για άλλη μια φορά επιχειρούν να φορτώσουν με το παραπάνω στους λαϊκούς καταθέτες το όποιο κόστος δέχτηκαν με τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος για την καταναλωτική πίστη. Συγκεκριμένα, η Ιονική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιούλη 1996,μειώνει κατά μισή (0,50) ποσοστιαία μονάδα το επιτόκιο καταθέσεων ταμιευτηρίου, το οποίο έτσι διαμορφώνεται στο 12% από 12,5%.

Αυτό σημαίνει ότι το καθαρό επιτόκιο (αν αφαιρεθούν οι διάφορες φορολογικές επιβαρύνσεις) για τους καταθέτες θα ανέρχεται μόλις σε 10,2%! Επίσης, η Ιονική ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, μειώνει κατά 0,25 μονάδες το ανώτατο (γενικό) επιτόκιο χορηγήσεων προς ιδιωτικές επιχειρήσεις για κεφάλαια κίνησης και πάγιες εγκαταστάσεις, το οποίο διαμορφώνεται από 22,5% σε 22,25%.Το βασικό επιτόκιο και τα προνομιακά επιτόκια παραμένουν ως έχουν, ενώ αμετάβλητα παραμένουν και όλα τα υπόλοιπα χορηγητικά επιτόκια (στεγαστική, καταναλωτική πίστη κλπ.).

Σε μείωση του επιτοκίου καταθέσεων ταμιευτηρίου προχωρά και η Αγροτική Τράπεζα από την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της Αγροτικής, από τις 8 Ιούλη, μειώνεται το βασικό επιτόκιο του απλού Ταμιευτηρίου κατά 0,25% και διαμορφώνεται από 12,50% σε 12,25%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ