Παρασκευή 5 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
Προσωρινός νικητής ο εκβιασμός

Ο Μπ. Γιέλτσιν είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, αφού συγκέντρωσε το 53,55% των ψήφων έναντι του 40,55% επί του 92% των καταμετρημένων. "Χαράς ευαγγέλια"... για τους δυτικούς ηγέτες και το ΝΑΤΟ, αφού εξάντλησαν πρώτα κάθε υλικό και πολιτικό μέσο να υποστηρίξουν το "διαλεχτό" τους. Ανοδική η πορεία για τους κομμουνιστές

ΜΟΣΧΑ (ανταπόκριση Ν. ΓΚΑΡΙΦΟΥΛΙΝΑ).-

Ο Μπορίς Γιέλτσιν επανεκλέχτηκε για άλλα 4 χρόνια Πρόεδρος της Ρωσίας. Παρ' όλες τις προβλέψεις, η προσέλευση των ψηφοφόρων δεν ήταν πολύ μειωμένη. Σε 88 περιοχές η συμμετοχή ήταν πάνω από 67%. Γενικά παρατηρήθηκε μια σταθερή τάση συμπάθειας στους υποψηφίους κατά περιοχές: Μόσχα, Πετρούπολη, Εκατερινμπούργκ, Ουράλια, Σιβηρία, Πριμόριε, Τσουκότκα, όπως και στον πρώτο γύρο, προτίμησαν τον Γιέλτσιν. Το ευρωπαϊκό τμήμα - 33 "κόκκινες" περιοχές - επαναβεβαίωσε την υποστήριξή του στον Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, αν και δω υπάρχουν ορισμένα απρόοπτα. Η παραδοσιακά "κόκκινη" περιοχή του Κρασνοντάρ, η Δημοκρατία του Νταγκεστάν, που στον πρώτο γύρο έδωσαν ρεκόρ ψήφων στον Ζιουγκάνοφ, το Ταταρστάν, η Μπασκίρια, που επίσης τον προτίμησαν στον πρώτο γύρο, τη φορά αυτή ξαφνικά... ένιωσαν αγάπη για τον Γιέλτσιν.

Σύμφωνα με καταμετρημένο το 92% των ψήφων, ο Γιέλτσιν λαμβάνει το 53,55% έναντι 40,55% του Ζιουγκάνοφ. Κατά και των δυο υποψηφίων τάχθηκε περίπου το 5% των ψηφοφόρων. Τα λευκά ψηφοδέλτια προσμετρούνται για έγκυρα αφού είναι θεσμοποιημένα στον εκλογικό νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ