Παρασκευή 5 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στην αγκαλιά των φεστιβάλ
  • Στη γειτονιά των φεστιβάλ των δήμων με μουσική και θέατρο. Το ελληνικό τραγούδι έχει την τιμητική του στο θέατρο "Αιξωνή" Γλυφάδας. Σήμερα (9μμ) ο Μανώλης Λιδάκης ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια. Μαζί του οι Ερωφίλη και Δέσποινα Ολυμπίου.Στον ίδιο χώρο αύριο ο Μανώλης Μητσιάς,με την Λένα Αλκαίου,θα παρουσιάσει τη νέα του δισκογραφική δουλιά "Στο δρόμο με τα χάλκινα".Την Κυριακή την Τάνια Τσανακλίδου θα συνοδεύσει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας, ενώ τη Δευτέρα η Δόμνα Σαμίου και η Κατερίνα Παπαδοπούλου θα παρουσιάσουν παραδοσιακά τραγούδια.
  • Μη χάσετε, αύριο, την παράσταση "Βασίλειος Διγενής Ακρίτας",που παρουσιάζει η "Νέα Ποντιακή Σκηνή" του Λάζου Τερζά,στο θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" (9.30 μμ), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα.Είναι ένα μουσικοδραματικό λαϊκό έργο, με πολλή μουσική και λίγο λόγο. Λόγος εννοείται το μη τραγουδισμένο, που αποτελεί το συνδετικό κρίκο του τραγουδισμένου, σύμφωνα με την παράδοση του Πόντου. Στο νέο, πανέμορφο θεατράκι "Αννα Συνοδινού",που δημιούργησε ο Δήμος Βύρωνα στους Βράχους, θα εμφανιστούν οι Κώστας Τσερεγκώφ και Βαγγέλης Κόκκορης με έργα για κιθάρα και φλάουτο, την Κυριακή (9.30μμ). Στον ίδιο χώρο, τη Δευτέρα (9.30μμ) ελληνική ροκ με τα "Υπόγεια Ρεύματα".
  • Με πιάνο, φλάουτο, χορό ανοίγουν σήμερα (9.30μμ) οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου. "Μουσικοί διάλογοι" τιτλοφορείται η σημερινή εκδήλωση στο Θέατρο Ρεματιάς.Συναντιούνται η πιανίστρια Νέλλη Σεμιτέκολο,ο Σέρβος φλαουτίστας Ντάνιελ Στάνκοβιτς και το Χοροθέατρο "Ερμέρως" της Ελευθερίας Κουρούπη.Θα ακουστούν έργα Μπαχ, Μπέλα Μπάρτοκ, Γ. Κωνσταντινίδη κ. ά.
  • Αφιερωμένη στα 20 χρόνια από το θάνατο της Τζίνας Μπαχάουερ είναι η αποψινή (9μμ) συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Ηρώδειο. Με διεύθυνση Βύρωνα Φιδετζή και σολίστ τον Ντ. Ράνκι, η ορχήστρα θα ερμηνεύσει την εισαγωγή από την "Κυρά Φροσύνη" του Π. Καρρέρ, το κοντσέρτο αρ. 2 για πιάνο και ορχήστρα σε λα μείζονα του Φρ. Λιστ και την 4η Συμφωνία του Π. Τσαϊκόφσκι.
  • "Ο Απόστολος Καλδάρας στων αγγέλων τα μπουζούκια" σήμερα και αύριο στο θέατρο Λυκαβηττού και τη Δευτέρα στο "Βεάκειο".Η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής σε διεύθυνση του Χρήστου Νικολόπουλου θα παρουσιάσει αθάνατα τραγούδια του Απ. Καλδάρα και κομμάτια του Χρ. Νικολόπουλου. Τραγουδούν Ελένη Δήμου, Μιχάλης Δημητριάδης, Ηλίας Μακρής, Φαίη Μάτσου.
  • Στον Πύργο της Πλακεντίας,στην Πεντέλη σήμερα (9μμ), ο Μιχάλης Νικολούδης με επταμελή ορχήστρα θα παρουσιάσει το έργο του "Αιολία", ένα ταξίδι στους ήχους της Μεσογείου. Εργα των Σκαρλάτι, Μπαχ, Σοπέν, Μπετόβεν και Ντεμπισί θα παρουσιάσει η πιανίστα Ελένη Χριστοδούλου αύριο, (9μμ), στον Πύργο Πλακεντίας, στο πλαίσιο των "Κρυσταλλείων '96". Στον ίδιο χώρο την Κυριακή θα δώσουν συναυλία οι Σόνια Οικονομίδου και Λουκία Φιλιππόνη με έργα Μότσαρτ, Μπραμς, Σοστακόβιτς κ. ά. Τη Δευτέρα σειρά έχει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης,με την Κατερίνα Νιτσοπούλου.
  • Ο Νίκος Πορτοκάλογλου σήμερα δίνει συναυλία στο "Μπαρουτάδικο" του Αιγάλεω.
  • Τσιγγάνικες τρομπέτες και τραγούδια από τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς και την παρέα του σήμερα στην Εδεσσα (χώρος Τέχνης "Κανναβούργειο"). Αύριο ο συνθέτης θα δώσει συναυλία στο Αρχαίο Στάδιο Δελφών, ενώ την Κυριακή στο "Βεάκειο" του Πειραιά.
Θέατρο
  • Αρχίζει σήμερα, το Φεστιβάλ Επιδαύρου από το Εθνικό Θέατρο,που παρουσιάζει και αύριο, την "Ηλέκτρα",του Σοφοκλή, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά,σκηνικά - κοστούμια Διονύση Φωτόπουλου,σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου,σε συνεργασία του Δημήτρη Οικονόμου,μουσική Τάκη Φαραζή.Η χορογραφία είναι της Αποστολίας Παπαδαμάκη,η μουσική διδασκαλία της Μελίνας Παιονίδου.Παίζουν: Ασπασία Παπαθανασίου, Λυδία Κονιόρδου, Στέφανος Κυριακίδης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Τάνια Παπαδοπούλου, Μίλτος Δημουλής κ. ά.
  • Η όπερα του Γκ. Ενέσκου "Οιδίπους" παρουσιάζεται, την Κυριακή και τη Δευτέρα, στο Ηρώδειο,από την Εθνική Οπερα Ρουμανίας.Η όπερα αυτή αποτελεί πρωτότυπη προσέγγιση στο μύθο του Οιδίποδα.Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Αντρέι Σερμπάν."Αν και η τραγωδία του Σοφοκλή - είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο σκηνοθέτης, Αντρέι Σερμπάν - συνδέεται με μια πολύ αρχαία παράδοση, η μουσική του Ενέσκου, που στηρίζει την παράσταση, είναι εξαιρετικά σύγχρονη, αναλύοντας τη σημερινή ανθρώπινη πραγματικότητα με την ακρίβεια του τραγικού".
  • Την "Ειρήνη" του Αριστοφάνη παρουσιάζει, τη Δευτέρα, στο "Κατράκειο" (9.30 μμ), το "Ανοιχτό Θέατρο", σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι,σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη,σκηνικά - κοστούμια Μανώλη Παντελιδάκη,μουσική Θόδωρου Αντωνίου και χορογραφίες Δόνης Μιχαηλίδη.Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Γαλανάκης, Θόδωρος Μπογιατζής, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Χάρης Νάζος, Δημήτρης Καραμπέτσης, Γιάννης Μαυριτσάκης, Ντίνα Μιχαηλίδη κ. ά.
  • Πρεμιέρα, σήμερα του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης,που παρουσιάζει σε συνεργασία με το "Αμφι - Θέατρο",στα Χανιά, στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου την "Ερωφίλη" του Γ. Χορτάτση.Η σκηνοθεσία και δραματουργική προσαρμογή είναι του Σπύρου Ευαγγελάτου,τα σκηνικά - κοστούμια της Λαλούλας Χρυσικοπούλου και η μουσική του Στέφανου Γαζουλέα.Παίζουν: Μιχάλης Αεράκης, Γιώργος Ζωγράφος, Κώστας Καζανάς, Ανθούλα Καλλάκη, Βάσω Κοτσίρη, Χριστίνα Κουτσουδάκη κ. ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ