Παρασκευή 5 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διεθνής χώρος ειρήνης

Τα 50χρονά της γιορτάζει φέτος η "Ουνέσκο".Η Ελλάδα, μαζί με άλλα 184 κράτη, συμμετέχει στο γιορτασμό με τον Ομιλο "Ουνέσκο" Δωδεκανήσου.Εξήντα εκπαιδευτικές, επιστημονικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν από αύριο (6/7) και μέχρι τα τέλη Οκτώβρη στην Κω, την Τήλο, τη Νίσυρο, τη Ρόδο, την Κάσο, την Κάρπαθο, τη Λέρο, την Κάλυμνο, τη Σύμη κ. α.

Συγκεκριμένα αύριο (6.30μμ), ο Ομιλος εγκαινιάζει τις εκδηλώσεις που επιδιώκουν να οικοδομήσουν την ειρήνη στη Μεσόγειο, με ανακήρυξή του Ασκληπιείου της Κω σε διεθνή χώρο ειρήνης.Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέματα: "Ο ειρηνοποιός Ανδρέας Παπανδρέου", "Οι σπόροι της ειρήνης - προετοιμάζοντας τους μελλοντικούς ηγέτες".

Την Κυριακή (7/7, 10.30πμ) διοργανώνεται ημερίδα με θέμα: "Το Ολυμπιακό πνεύμα 1886-1996" και οι ομιλίες: "Ουνέσκο και αθλητισμός", "Σπύρος Λούης 1870-1940". Το απόγευμα (6.30μμ) θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες: "ΟΗΕ και Ουνέσκο", "Ελευθερία του λόγου, ο φύλακας της Δημοκρατίας", "Ελληνική, Γαλλική, Αγγλική και Ιταλική παιδεία. Αλληλεπιδράσεις". Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση των κριτικών επιτροπών για τους λογοτεχνικούς, ποιητικούς και εικαστικούς διαγωνισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ