Τρίτη 23 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΕΟΤ: Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη οι υπάλληλοι στον ΕΟΤ, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και της ηγεσίας του οργανισμού να υποβιβάσει τέσσερα διευθυντικά στελέχη, ως υπαίτια για νομιμοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων και παράνομες ανανεώσεις συμβάσεων. Η στάση θα πραγματοποιηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Στην εκπόνηση τεσσάρων μελετών στα πλαίσια του προγράμματος της ελληνοαλβανικής συνεργασίας στον τομέα των μεταφορών, για την ανάπτυξη των οδικών συνδέσεων, προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Οι μελέτες αφορούν στις οδικές συνδέσεις Κακαβιάς - Αργυροκάστρου - Τεπελενίου - Φιέρι - Λούσνιε - Ρογκοζίνα και Σαγιάδα - Κονίσπολης - Αυλώνα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ: Ξεκίνησαν οι τριμηνιαίες έρευνες διακοπών με απόφαση των οικονομικών υπουργών, που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 396, τ. Β, 27/5/96. Οι έρευνες είναι δειγματοληπτικές και θα καταγράφονται σε 2.000 περίπου νοικοκυριά ανά τρίμηνο στο σύνολο της χώρας, με σκοπό τη μελέτη και επεξεργασία των εγχώριων τουριστικών προτιμήσεων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της αυτόνομης μηχανογραφικής υποστήριξης της Τράπεζας Πειραιώς, με την εφαρμογή του τραπεζικού πακέτου "Κροίσος". Το πακέτο αυτό είναι ένα πελατοκεντρικό, πολυνομισματικό μηχανογραφικό σύστημα, το οποίο αναπτύσσει τις δυνατότητες της τράπεζας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση και την πληροφόρηση, για τα κάθε είδους προϊόντα καταθέσεων, κίνησης κεφαλαίων και χορηγήσεων. Με το νέο σύστημα, η Τράπεζα Πειραιώς αποδεσμεύτηκε από τη μηχανογραφική υποστήριξη της Εμπορικής Τράπεζας.

ΤΡΟΦΙΜΑ: Αυστηρές εντολές για την εντατικοποίηση των ελέγχων και τη διενέργεια δειγματοληψιών, για μικροβιολογική εξέταση των προϊόντων με βάση το κρέας (ζαμπόν) σε όλα τα στάδια παραγωγής, αποθήκευσης, διακίνησης και διάθεσης στην κατανάλωση, έδωσε με εγκύκλιό της η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Γεωργίας σε όλες τις νομαρχίες. Η ενεργοποίηση των κρατικών υπηρεσιών έγινε μετά από σχετικό αίτημα της καταναλωτικής οργάνωσης ΕΚΠΟΙΖΩ.

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ: Τη δυνατότητα να ασφαλίσουν το κινητό τους τηλέφωνο με το μικρό κόστος των 600 δρχ. μηνιαίως, αλλά και να αποκτήσουν σημαντική νοσοκομειακή κάλυψη (με όριο 30 εκατ. δρχ.) με κόστος από 2.000 δρχ. έως 3.250 δρχ., έχουν οι συνδρομητές της PALMAFONE μετά τη συμφωνία συνεργασίας που υπογράφτηκε με την ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΗ. Οι ενδιαφερόμενοι συνδρομητές μπορούν να πληροφορηθούν τους όρους και τις λεπτομέρειες της ασφάλισης αυτής από τα κατά τόπους γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ