Τρίτη 23 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Το πρόσθιο την τιμητική του

Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 από τον Βέλγο Ντεμπουργκέβ και τον Νοτιοαφρικάνα Χέινς

Ενας κολυμβητής, τον οποίο και οι ειδήμονες του αθλήματος δεν ήξεραν καλά καλά, ο Βέλγος Φρέντερικ Ντεμπουργκέβ τάραξε πρώτος τα... νερά των παγκόσμιων ρεκόρ στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα. Ο πρωταθλητής Βελγίου στα 100 πρόσθιο "έσπασε" στα προκριματικά του αγωνίσματος το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε από τις 3 Αυγούστου του 1993 ο Ούγγρος Κάρολι Γκάτλερ με 1.00.95 φέρνοντας χρόνο 1.00.60. Ο Ντεμπουργκέβ με τον αέρα του παγκόσμιου ρέκορντμαν, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, που απείχε μόλις 5 εκατοστά από το προηγούμενο δικό του.

Το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ έγινε επίσης στα προκριματικά από τη Νοτιοαφρικάνα Πένι Χέινς που κατέρριψε στα 100 πρόσθιο το δικό της ρεκόρ 1.07.46 από τις 4 του περασμένου Μάρτη. Η Χέινς με την άνεσή της πέτυχε 1.07.20 και στον τελικό όπως και ο Βέλγος έκανε περίπατο κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο με 1.07.73

Πολύ καλή παρουσία είχε και η Κινέζα Ζλίνγκε που κέρδισε τα 100 ελεύθερο αφήνοντας την περίφημη Γερμανίδα Φραντζέσκα Βαν Αλμτσικ στην 5η θέση. Το κακό για την όμορφη Γερμανίδα ολοκληρώθηκε στα 200 ελεύθερο, αφού και πάλι δεν κατάφερε να κερδίσει την Πολ από την Κόστα Ρίκα μένοντας στα κρύα του λουτρού έστω και αν πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Αίσθηση προκάλεσε η κόντρα στα 200 ελεύθερο ανδρών στους προκριματικούς των Σιέβινεν και Πάλμερ. Οι δύο κολυμβητές πέτυχαν ίδιο χρόνο 1.49.05 καταλαμβάνοντας την 3η θέση στη σειρά τους και την 8η στη γενική κατάταξη. Ποιος όμως θα προκρινόταν στον τελικό; Εγινε αγώνας μπαράζ όμως και πάλι έφεραν ίδιο χρόνο 1.48.89! Οι κανονισμοί στη ΦΙΝΑ αναφέρουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται και νέος αγώνας μπαράζ. Τότε όμως ο Φινλανδός Σιέβινεν αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του, δίνοντας έτσι στον Πάλμερ τη θέση στον τελικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ