Παρασκευή 26 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ
Οι προϋποθέσεις για το ΕΚΑΣ

Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) γνωστοποιεί, με χτεσινή του ανακοίνωση, στους συνταξιούχους του τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να πάρουν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), που αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση στους χαμηλοσυνταξιούχους. Συγκεκριμένα:

  • Αν κάποιος είναι συνταξιούχος λόγω γήρατος ή θανάτου, πρέπει να έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του. Αν όμως είναι συνταξιούχος λόγω αναπηρίας, τότε δεν απαιτείται όριο ηλικίας.
  • Το συνολικό ποσό των συντάξεων του - όπως αυτό διαμορφώθηκε την 1/1/96 - να μην υπερβαίνει τις 110.000 μηνιαίως.
  • Το συνολικό ποσό από συντάξεις, μισθούς και εισόδημα από απασχόληση κατά το έτος 1995 να μην υπερβαίνει το 1.400.000 δραχμές.
  • Το συνολικό ατομικό φορολογητέο εισόδημά του, κατά το έτος 1995, να μην υπερβαίνει το 1.800.000 δραχμές, και
  • το συνολικό οικογενειακό φορολογητέο εισόδημά του να μην υπερβαίνει το ποσό των 2.800.000 δραχμών.

Εφόσον ο συνταξιούχος τηρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, πρέπει να συμπληρώσει το έντυπο δήλωσης που θα του αποσταλεί από την υπηρεσία του ΝΑΤ, την οποία στη συνέχεια πρέπει να αποστείλει στο Ταμείο στην εξής διεύθυνση: "Εθνικής Αντίστασης 1 - Τ. Κ. 18531, Πειραιάς" και με την ένδειξη "Για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ". Παράλληλα μέσα στο φάκελο πρέπει να εσωκλειστούν τα εξής δικαιολογητικά: Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας, αποκόμματα ταχυδρομικών επιταγών συντάξεων των μηνών Μάη και Ιουνίου 1996 ή σημειώματα της Εθνικής Τράπεζας για τους ίδιους μήνες και το εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας για το έτος 1995. Αν ο συνταξιούχος δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση, πρέπει να συμπληρώσει υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, στην οποία θα αναφέρει το συνολικό εισόδημα του έτους 1995 από συντάξεις, μισθούς, ενοίκια, καθώς και το ατομικό και οικογενειακό του εισόδημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ