Τρίτη 30 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν οι ηλεκτρολόγοι

Απεργούν σήμερα και αύριο οι ηλεκτρολόγοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Απεργούν σήμερα και αύριο οι ηλεκτρολόγοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και στη γύρω περιοχή, καθώς έχουν περάσει ήδη επτά μήνες από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η Ενωση των εργοδοτών παρουσιάζεται αδιάλλακτη απέναντι στα αιτήματα των ηλεκτρολόγων. Για την αντιμετώπιση αυτής την αδιαλλαξίας, το Σωματείο των ηλεκτρολόγων κήρυξε 48ωρη απεργία για τις 7 και 8 Αυγούστου.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάρα πολλές συναντήσεις με τους εργοδότες, οι οποίες απέβησαν άκαρπες. "Η διοίκηση των εργοδοτών - τονίζεται στην ανακοίνωση - οδηγημένη από την αλαζονεία της εξουσίας που διακατέχει τον πρόεδρό της και το γενικό της γραμματέα, κατήγγειλε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προσθέτοντας στη Ζώνη καινούργια αδιέξοδα και συγκρούσεις. Είναι οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει "εργολαβικά" το έργο της διάλυσης της Ζώνης. Είναι οι άνθρωποι που επωμίστηκαν να πραγματώσουν το "χρέος" τους στα "αφεντικά", για να μας πισωδρομήσουν σε εργασιακούς μεσαίωνες"!

Το σωματείο καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική των εργοδοτών και υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργοδότες συνέβαλαν στο ατόπημα, χωρίς ν' αναλογίζονται ότι εδώ και ένα χρόνο οι ηλεκτρολόγοι, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους της Ζώνης, βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης και των Βρυξελλών. "Αγωνίζονται οι ηλεκτρολόγοι, τονίζεται τέλος, διεκδικώντας και απαιτώντας για όλους και για όλα, κάτι που ήταν ανίκανοι να πράξουν οι συγκεκριμένοι (κυβέρνηση - Βρυξέλλες) γιατί εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ