Τρίτη 30 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταστροφική η άρση του καμποτάζ

Διαμαρτυρίες για την άρση του καμποτάζ από το "Μάρκο Πόλο" και τη στάση της κυβέρνησης

Τις ενέργειες της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Κ. Σφυρίου,που διευκόλυναν για άλλη μια φορά το σπάσιμο του καμποτάζ από το πειρατικό πλοίο "Μάρκο Πόλο",καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Ναυτικών "Η ΘΑΣΟΣ".

Στην ανακοίνωσή της η Ενωση Ναυτικών τονίζει ότι η απόφαση του ΣτΕ επιτίθεται στα δικαιώματα των ναυτεργατών, ενώ οι συνέπειές της θα είναι καταστροφικές. "Γι' αυτό λοιπόν θεωρούμε - υπογραμμίζεται τέλος - πως οι αγώνες θα πρέπει να κλιμακωθούν. Καλούμε την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να συσπειρώσει τους ναυτεργάτες πανελλαδικά για να αποκρουστούν οι επιλογές σε βάρος των Ελλήνων ναυτεργατών".

Στο μεταξύ, μέχρι αργά χτες το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, μετά από πρόσκληση του υπουργού Κ. Σφυρίου,για τις εξελίξεις που δρομολογούνται μετά και από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το "Μάρκο Πόλο". Στη σύσκεψη είχαν κληθεί να συμμετάσχουν πολιτικά κόμματα, η ΓΣΕΕ, η ΠΝΟ και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γύρω από αυτό το θέμα. Τέλος, σήμερα στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη που συγκαλεί η ΠΝΟ για το ίδιο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ