Πέμπτη 1 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
καλλιεργεί η κυβέρνηση

ΚΚΕ: Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να προωθήσει και την καταιγίδα των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων του ΟΟΣΑ

Αν και ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, δε φαίνεται να έχει λάβει οριστικές αποφάσεις, για την πρόωρη ή μη προσφυγή στις κάλπες, μια σειρά ενδείξεις των τελευταίων ημερών συνηγορούν στην εκτίμηση, ότι η κυβέρνηση δημιουργεί μεθοδικά και συστηματικά τις προϋποθέσεις, για κάθε ενδεχόμενο.

Πάντως, οι ενισχυόμενες απαιτήσεις των εκπροσώπων της οικονομικής ολιγαρχίας (ΣΕΒ, ΕΒΕΑ), οι "υποδείξεις" του ΟΟΣΑ για λήψη άμεσων μέτρων, που διακρίνονται για την πρωτοφανή σε έκταση και σε βάθος επίθεση στα εισοδήματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, καθώς και η κατάσταση της οικονομίας, η οποία δε δικαιώνει τις προσδοκίες της κυβέρνησης, την υποχρεώνουν να σκεφθεί σοβαρά το ενδεχόμενο της πρόωρης "ανανέωσης" της λαϊκής εντολής και της υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου, πριν τη λήψη των πρωτόγνωρων αντιλαϊκών μέτρων.

"Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει με αμείωτη ένταση, όχι μόνο την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και ετοιμάζεται να προωθήσει την καταιγίδα των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, που εισηγείται και η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ", υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας: "Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να έχουν πια ίχνη αυταπάτης... ".


ΣΕΛ.  7,    10   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ