Πέμπτη 1 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Καθαρό" θράσος

Πολύ συγκεχυμένα φαίνεται πως παραμένουν τα όρια μεταξύ της "καθαρής γλώσσας", την οποία υπόσχεται η κυβέρνηση Σημίτη, κατά την άσκηση του κυβερνητικού της έργου, και του θράσους, της κουτοπονηριάς και της υποκρισίας. Γεγονός, το οποίο αποδείχνεται και από τις χτεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοϊδη, για τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές 737 φαρμάκων.

Ενώ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζόμενων και συνταξιούχων, με συνεχείς ανακοινώσεις και παραστάσεις, καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική. Ενώ, χτες, υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο απάτης στις πρόσφατες ανατιμήσεις των φαρμάκων, βγήκε χτες ο κ. Χρυσοχοϊδης, για να πει τι; Οτι ο θόρυβος των τελευταίων ημερών είναι άνευ αντικειμένου και αποκύημα φαντασίας, αφού η κυβέρνηση ορθώς ενέκρινε τις αυξήσεις αυτές και οι πολυεθνικές των φαρμάκων σωστά επέβαλαν τις αυξήσεις, που έφτασαν μέχρι και 443%. Πάλι καλά, που ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν ισχυρίστηκε ότι όλοι αυτοί που φωνάζουν ...αναιτίως είναι επηρεασμένοι από την καλοκαιρινή περίοδο...

Οτι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένοι της υπουργοί έχουν αναλάβει τη συστηματική και ολόπλευρη ικανοποίηση των απαιτήσεων του πολυεθνικού κεφαλαίου είναι, ίσως, γνωστό. Αυτό, όμως, που δεν μπορεί να συγχωρεθεί στον κ. Χρυσοχοϊδη, είναι το απύθμενο θράσος του, να περιπαίζει - με τον τρόπο που το έπραξε χτες - εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους. Επιτέλους, σε όλα τα πράγματα υπάρχουν και όρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ