Παρασκευή 2 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ : Αύξηση κατά 27% σημείωσαν τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς τ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αύξηση κατά 27% σημείωσαν τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς το πρώτο εξάμηνο του 1996. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της τράπεζας Πειραιώς, τα κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 1.403 εκατ. δρχ. από 1.106 εκατ. δρχ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Για ολόκληρο το 1996 τα προ φόρων κέρδη προβλέπεται να φτάσουν τουλάχιστον τα 2,8 δισ. δρχ. χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα έσοδα από τη χρησιμοποίηση των κεφαλαίων της αύξησης των 9 δισ. δρχ. που πραγματοποιεί η τράπεζα αυτές τις μέρες. Επίσης, η Εθνική Στεγαστική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της κατά το πρώτο εξάμηνο του 1996 ανήλθαν σε 1.643 εκατ. δρχ. έναντι 1.325 εκατ. δρχ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα σημειώνοντας αύξηση κατά 24%.

ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: Μία σειρά αναμνηστικών νομισμάτων (1 χρυσό και 2 αργυρά) τίθεται στην κυκλοφορία με την ευκαιρία του εορτασμού των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ατλάντα, στα πλαίσια εκτέλεσης του νομισματικού προγράμματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στο οποίο συμμετέχει η χώρα μας μαζί με 4 άλλες (Καναδά, Αυστραλία, Γαλλία και Αυστρία). Οπως ανακοινώθηκε σχετικά χτες, από το υπουργείο Οικονομικών, τα ελληνικά Ολυμπιακά νομίσματα αποτελούν συνέχεια αντίστοιχων εκδόσεων των άλλων χωρών που συμμετέχουν.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ο πρόεδρος και τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, ορίστηκαν με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Γ. Ανωμερίτης. Το νέο ΔΣ απαρτίζουν οι: Κολιούσης Αχιλλέας (πρόεδρος), Μπριστογιάννης Γεράσιμος (αντιπρόεδρος), Ησυχος Δημήτριος (μέλος), Μπιτούνης Παναγιώτης (μέλος), Παπαγιαννάκης Ελευθέριος (μέλος), Σκούρτης Κων/νος (μέλος), Τρυφωνοπούλου Δήμητρα (μέλος).

ΕΜΠΟΡΙΚΗ: Νέα καταστήματα απέκτησε η Εμπορική Τράπεζα στα Βριλήσσια, στην Κάτω Αχαϊα και στη νήσο Λέρο. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της τράπεζας, τα νέα καταστήματα προσφέρουν μία σειρά νέων τραπεζικών υπηρεσιών όπως εξυπηρέτηση TELEBANK σε 24ωρη βάση, καταναλωτικά, στεγαστικά και προσωπικά δάνεια κλπ., καθώς και μία σειρά κλασικών τραπεζικών υπηρεσιών.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: Ξεκίνησε ήδη η διαδικασία υποβολής προτάσεων για τη δεύτερη φάση του προγράμματος TACIS Εταιρικής Συνεργασίας και Συντονισμού 3. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, το πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο κοινοτικό πρόγραμμα TACIS, που αφορά τεχνική βοήθεια προς τα Νέα Ανεξάρτητα Κράτη, δηλαδή Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Καζαχστάν, Κιργιστάν, Λευκορωσία, Μογγολία, Μολδαβία κλπ. Το συνολικό ύψος των δύο φάσεων του προγράμματος, προϋπολογισμού 1995, είναι 10 MECU.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ