Τρίτη 6 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Ανυπέρβλητα εμπόδια

Οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους προκειμένου να υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία τους

Το πρόβλημα των αποφοίτων λυκείου που ειδικεύονται στις σχολές του ΟΑΕΔ,αλλά αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους προκειμένου να εκπληρώσουν τα στρατιωτικά τους καθήκοντα, μιας και δεν προβλέπεται γι' αυτούς αναβολή, παρουσίασαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ,Στρ. Κόρακας και Ορ. Κολοζώφ,με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Εθνικής Αμυνας.

Συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί ερωτούνται, "ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να μπορούν αυτοί οι νέοι να ολοκληρώνουν κανονικά τις σπουδές τους και στη συνέχεια να στρατεύονται";

Οπως επισημαίνεται στο κείμενο της Ερώτησης: "Οι νέοι αυτοί αναγκάζονται να σταματήσουν τις σπουδές τους προκειμένου να εκπληρώσουν τα στρατιωτικά τους καθήκοντα, αφού δεν προβλέπεται γι' αυτούς η χορήγηση αναβολής. Κάτι τέτοιο έχει συνέπεια την εγκατάλειψη ουσιαστικά της εκπαίδευσης, αφού στη μεγάλη τους πλειοψηφία μετά τη θητεία τους δεν επιστρέφουν στις σχολές προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Το όλο ζήτημα συνιστά ένα οξύτατο πρόβλημα και μια χαρακτηριστική εκδήλωση κοινωνικής και εκπαιδευτικής ανισότητας, αφού τα παιδιά αυτά, που κατά κανόνα προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα, μετά τους αλλεπάλληλους ταξικούς φραγμούς που ορθώνονται μπροστά τους, στη διάρκεια της γενικής τους εκπαίδευσης, αντιμετωπίζουν στη συνέχεια, με τη στράτευσή τους, ανυπέρβλητα εμπόδια ακόμα και στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν επαγγελματική ειδίκευση και κατάρτιση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ