Τρίτη 6 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συντονισμένη επίθεση

Τη συντονισμένη προσπάθεια διεθνών οργανισμών, κυβέρνησης και βιομηχάνων για χτύπημα των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής.

Οπως σημειώνει, η σχεδιαζόμενη επίθεση ενάντια στα εργατικά δικαιώματα διατυπώνεται σαφώς στην πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, η δε "βιασύνη" της κυβέρνησης να την αποδεχτεί σαν θετική, δείχνει σε τι αντεργατικά μέτρα θα στραφεί αυτό το διάστημα.

Ταυτόχρονα το Συνδικάτο καταγγέλλει "τους εκβιασμούς των πλεκτοβιομηχάνων, οι οποίοι απευθύνονται σε πολλές κατευθύνσεις, και απειλούν ότι θα πάρουν τα εργοστάσιά τους για άλλες χώρες, αν δε βγει απ' τη διαιτησία μια κλαδική σύμβαση της πλεκτικής, "ανύπαρκτη". Τη στιγμή μάλιστα που οι προτάσεις του ΟΜΕΔ είναι ήδη κάτω από τις ανάγκες, αλλά και τις απώλειες εισοδήματος των εργαζομένων στον κλάδο".

Υπογραμμίζει ότι γι' αυτή την κατάσταση "δεν είναι άμοιρες ευθυνών οι παρατάξεις εκείνες στην Ομοσπονδία που δε θεωρούν σαν δρόμο διεκδίκησης τον αγώνα και την πάλη, αλλά επέλεξαν τον δρόμο του ΟΜΕΔ σαν μοναδική λύση και διέξοδο". Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους "στη συνολική αυτή επίθεση διεθνών οργανισμών, κυβέρνησης, βιομηχάνων να αντιτάξουν τη δική τους αντεπίθεση, τη δική τους ενωμένη αντίσταση και πάλη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ