Τρίτη 13 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ
Φωνές από το παρελθόν...

Τη μείωση των φόρων, τη σκλήρυνση της στάσης των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία και τον ΟΗΕ, τη συνέχιση των πυρηνικών δοκιμών και την υιοθέτηση σκληρής κοινωνικής πολιτικής υπόσχεται ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, Μπομπ Ντόουλ

ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ.-

Το στίγμα μιας σκληρής συντηρητικής πολιτικής έδωσε χτες ο Μπομπ Ντόουλ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοέμβρη.

Ιδού, λοιπόν, πώς θα είναι η αυριανή κυβέρνηση των ΗΠΑ σε περίπτωση που το αμερικανικό εκλογικό σώμα τιμήσει με την ψήφο του τον Μπομπ Ντόουλ, κάνοντάς τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου: οι φόροι θα μειωθούν κατά 15%, θα νοικοκυρευτούν ως διά μαγείας τα πολύκροτα ελλείμματα του προϋπολογισμού, ενώ οι Αμερικανοί στρατιώτες θα πάψουν να υπηρετούν υπό τα χρώματα της κυανής σημαίας των Ηνωμένων Εθνών. Ο ίδιος ο Μπομπ Ντόουλ διαβεβαίωσε ότι στην περίπτωση που εκλεγεί θα εγκαινιάσει μία νέα εποχή στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τους διεθνείς οργανισμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Οι σχέσεις μας με τους διεθνείς οργανισμούς δε θα λειτουργήσουν σε βάρος της αυτοκυριαρχίας και ανεξαρτησίας των ΗΠΑ ή σε βάρος του πορτοφολιού του Αμερικανού φορολογούμενου πολίτη". Στη συνέχεια υποσχέθηκε σκληρότερη στάση απέναντι στη Ρωσία, ενίσχυση της "αντιπυραυλικής άμυνας" και συνέχιση των πυρηνικών δοκιμών!

Οι ίδιοι σκληροί τόνοι χρωματίζουν ανάλογα την εσωτερική πολιτική που σκέφτεται να υιοθετήσει ο Μπομπ Ντόουλ. Λέξη - κλειδί είναι η λέξη "κατά", καθώς ο ίδιος δηλώνει κατά της μετανάστευσης, κατά της άμβλωσης (ένα θέμα που κατά καιρούς διχάζει την αμερικανική γνώμη) και κατά ενός τεράστιου κυβερνητικού ομοσπονδιακού μηχανισμού.

Εάν όλα αυτά σας θυμίζουν κάποιον, τότε αυτός δεν είναι άλλος από τον πάλαι ποτέ Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν, μιας που ο Μπομπ Ντόουλ δε διστάζει να δηλώνει "φανατικός οπαδός του"...

Στις εργασίες της συνόδου του "Ρεπουμπλικανικού Κόμματος" στο Σαν Ντιέγκο, όπου έχουν προσέλθει 1.990 αντιπρόσωποι για να δώσουν και επίσημα το χρίσμα του υποψήφιου για το προεδρικό αξίωμα στον Μπομπ Ντόουλ και του υποψήφιου για την αντιπροεδρία, Τζακ Κεμπ, έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μιας που παραμένουν νωπές οι εικόνες από τη βομβιστική ενέργεια στο ολυμπιακό πάρκο της Ατλάντα.

Την ίδια ώρα, περίπου 145 χιλιόμετρα βόρεια του Λονγκ Μπιτς, συνέρχονταν οι αντιπρόσωποι του κόμματος του πολυεκατομμυριούχου, Ρος Περό, για να εκλέξουν τον υποψήφιο της παράταξής τους που θα ανταγωνιστεί τους ηγέτες "Δημοκρατικών" και "Ρεπουμπλικάνων" στις εκλογές του Νοέμβρη. Αν και τα αποτελέσματα της ψήφου των αντιπροσώπων του "Ρεφορμιστικού Κόμματος" θα ανακοινωθούν σε μία περίπου βδομάδα, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι υποψήφιος της παράταξης αυτής για την προεδρία των ΗΠΑ θα είναι ο πρώην κυβερνήτης του Κολοράντο, Ρίτσαρντ Λαμ.

Και μιας που αναφερόμαστε στις επικείμενες εκλογές του Νοέμβρη, να και τα τελευταία αποτελέσματα σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης των ΗΠΑ σύμφωνα με έρευνα που έκανε το γνωστό περιοδικό "ΤΑΙΜ": ο Μπιλ Κλίντον προηγείται του αντιπάλου του Μπομπ Ντόουλ κατά 20%. Η εφημερίδα "Τάιμς του Λος Αντζελες" σχολίασε χαρακτηριστικά ότι κανένας υποψήφιος Πρόεδρος που κατάφερε να έχει αυτή τη διαφορά από τον αντίπαλό του στις δημοσκοπήσεις δεν έχει χάσει τα τελευταία 40 χρόνια τις προεδρικές εκλογές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ