Τετάρτη 14 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μοίρασε υποσχέσεις

Υποσχέσεις μοίρασε ο υπουργός Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του την περασμένη Παρασκευή στη σεισμόπληκτη Κόνιτσα. Ο Στ. Μπένος επισκέφθηκε τα μνημεία της περιοχής που υπέστησαν ζημιές και είπε ότι θα δημιουργηθεί κλιμάκιο, εποπτευόμενο από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, το οποίο θ' ασχοληθεί με τις στερεώσεις και τις αποκαταστάσεις των μνημείων. Σύμφωνα με την καταγραφή των σεισμόπληκτων μνημείων, που έκανε το ΥΠΠΟ, περισσότερο έχουν πληγεί το σπίτι της Χάμκως, το σπίτι του Χουσεϊν Σίσκου, ο Αγ. Νικόλαος (μητροπολιτικός ναός της πόλης), το τζαμί, οι ναοί του Αγ. Δημητρίου και του Αγ. Σώζοντος στη Μολυβδοσκέπαστη, ο Αγ. Αθανάσιος στην Αετόπετρα και το μοναστήρι στην Ηλιοράχη. Υποσχέθηκε ακόμη να στείλει ένα πιάνο για το Ωδείο της πόλης και το ΥΠΠΟ να οργανώσει μουσικές εκδηλώσεις στην Κόνιτσα, με αφορμή το δώρο.

Υποσχέσεις όμως μοίρασε και κατά την περιήγησή του στο Νομό Θεσπρωτίας, όπου εγκαινίασε το Λαογραφικό Μουσείο στο Φοινίκι (το πρώτο μουσείο που αποκτά η Θεσπρωτία). Κατά την επίσκεψή του στους αρχαιολογικούς χώρους της Γιτάνης υποσχέθηκε οικονομική ενίσχυση της αρχαιολογικής έρευνας και προώθηση ειδικής μελέτης για τη δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου, ενώ για το Σούλι είπε ότι θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα για την περιοχή.

  • Τριάντα εκατομμύρια δραχμές είναι η συμβολή του ΥΠΠΟ (για φέτος) για την επίτευξη των στόχων της δεκαετούς προγραμματικής σύμβασης, που υπογράφηκε μεταξύ του υπουργείου και του Δήμου Αλεξανδρούπολης και αφορά στην "ουσιαστική και ολοκληρωμένη πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης". Η σύμβαση ορίζει την ίδρυση ερασιτεχνικής σχολής χορού, ωδείου, εργαστηρίων παραδοσιακής μουσικής, χορωδίας, θεάτρου, οπτικοακουστικών μέσων κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ