Σάββατο 17 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΒΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΟΧΙ στο νέο χαράτσι των γιωταχήδων

Την έντονη διαμαρτυρία της για το νέο χαράτσι στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων και στα διόδια, εκφράζει με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών η Ομοσπονδία ΕΒΕ Λάρισας. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, με τις νέες αυξήσεις πλήττονται σημαντικά οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι που έχουν μεταφορικά μέσα μεγάλου κυβισμού, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά. Ιδιαίτερα μεγάλη θα είναι η επιβάρυνση για τους επαγγελματίες, οι οποίοι διαμένουν σε χωριά και πρέπει να περνούν τρεις και τέσσερις φορές τη μέρα από διόδια λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Επίσης, η Ομοσπονδία ΕΒΕ Λάρισας τονίζει ότι οι επιπτώσεις από τις αυξήσεις στα διόδια θα είναι αρνητικές και για τα παράλια του νομού, αφού για να πάει κανείς εκεί πρέπει υποχρεωτικά να περάσει από διόδια.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει στην επιστολή της: "Εγινε πλέον γνωστή η στρατηγική της κυβέρνησης να επιβάλλει αυξήσεις το καλοκαίρι ώστε να είναι δύσκολη η αντίδραση του συνδικαλιστικού κινήματος. Πρέπει, όμως, να κατανοήσει ότι οι ΕΒΕ δεν μπορούν να αντέξουν άλλο αυτή την κατάσταση, η οποία είναι πολύ δύσκολη, έχοντας να αντιμετωπίσουν τη συνεχή πτώση του τζίρου, τα "αντικειμενικά κριτήρια", τη φορολόγηση του 35% σε ΟΕ, ΕΕ και συνεταιρισμούς, την επαγγελματική στέγη, το ωράριο, τους δημοτικούς φόρους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ