Σάββατο 17 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο ιππότης - θρύλος

Μια θαυμάσια κινηματογραφική μεταφορά σοβιετικής παραγωγής του 1957, σε σκηνοθεσία Γκριγκόρι Κόζιντσεφ, ένα αριστούργημα της κλασικής λογοτεχνίας, "Ο Δον Κιχώτης",προβάλλεται από την ΕΤ - 2 στις 23.30, στα πλαίσια του αφιερώματος "100 χρόνια κινηματογράφου". Με μια πολύ προσεκτική επιλογή των άπειρων επεισοδίων του βιβλίου και με τη βοήθεια του εκπληκτικού φωτογράφου Αντρέι Μόσκβιν, που είναι και ο φωτογράφος του άλλου κινηματογραφικού αριστουργήματος "Ιβάν ο τρομερός",ο σκηνοθέτης ζωντανεύει με τον καλύτερο τρόπο το μοναχικό, τραγικό, ευφάνταστο ιππότη - θρύλο, που ενώ είναι γελοίος, είναι ταυτόχρονα και μεγαλειώδης. Είναι ένας αδέξιος, ρομαντικός, αφελής και σοβαρός, αστείος και τραγικός, ιδεαλιστής και συνεπής με τις αρχές του, είναι μια ανθρώπινη μορφή, που ακόμη κι αν παραδεχτούμε ότι υπήρξε μονάχα στη φαντασία του Θερβάντες, τον αναγνωρίζουμε στην καθημερινή ζωή, συνεχώς. Στο πρόσωπο των άλλων ή καμιά φορά και στο δικό μας!

Από το STAR στις 22.00 "Ξυπόλυτοι στο πάρκο",του Τζιν Σακς.

Πρόκειται για μια δροσερή αμερικανική κωμωδία του 1967 με την Τζέιν Φόντα, τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και τον Σαρλ Μπουαγιέ. Ενα νιόπαντρο ζευγάρι πάει στο καινούριο του σπίτι. Εκεί ένας παράξενος γείτονας, μεσόκοπος εργένης, χρησιμοποιεί το διαμέρισμά τους για πέρασμα στη σοφίτα του... Καθώς τον γνωρίζουν καλύτερα, η νέα γυναίκα με το πρακτικό μυαλό, βάζει στο μάτι τον εργένη για μελλοντικό σύζυγο της χήρας μητέρας της...

Και πάλι από το STAR στις 00.15 "Η επόμενη μέρα",του Νίκολας Μέγερ.

Πρόκειται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1983. Η υπόθεση έχει κάπως έτσι: όλα είναι ήρεμα και συνηθισμένα, σε μια μικρή πόλη του Κάνσας. Ξαφνικά όμως, η μικρή πόλη μετατρέπεται σε κόλαση. Μια σειρά πυρηνικών εκρήξεων συνταράσσει την περιοχή και καταστρέφει σε δευτερόλεπτα τα πάντα. Λίγοι συνειδητοποιούν τι συμβαίνει. Πώς θα είναι η επόμενη μέρα μετά την καταστροφή; Αυτό περιγράφει η ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο αντιφατικές ταινίες της εποχής μας. Με τον Τζέισον Ρόμπαρντς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ