Παρασκευή 23 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η γλώσσα της εξαπάτησης και των ψεμάτων

Η λέξη "αλήθεια" θα αντικαταστήσει τις "καθαρές λύσεις" του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στη συνθηματολογία του πρωθυπουργού. Ετσι, όπως "διαρρέουν" οι συνεργάτες του, για τον Κ. Σημίτη αυτές οι εκλογές είναι "οι εκλογές της αλήθειας" και στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται να μιλήσει με "τη γλώσσα της αλήθειας στον ελληνικό λαό".

Πρόκειται φυσικά για το μεγαλύτερο ψέμα, που δε συγχωρείται ούτε σε προεκλογική εκστρατεία. Ο πρωθυπουργός δε θέλει ούτε μπορεί να μιλήσει τη "γλώσσα της αλήθειας". Γιατί τότε θα πρεπε να πει στον ελληνικό λαό ότι ετοιμάζει να πάρει τέτοια σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που μπροστά τους αυτά που έχουν ήδη εφαρμοστεί θα φαίνονται... "σοσιαλίζοντα". Θα πρέπει να τους πει ότι η ανεργία θα αυξηθεί, οι αποδοχές θα μειωθούν, οι απολύσεις θα γίνονται ανεξέλεγκτα, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου θα συνεχιστεί με εντονότερους ρυθμούς, οι κοινωνικές δαπάνες θα κατακρεουργηθούν κλπ. κλπ. Παράλληλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής θα εκχωρηθούν και θα ανατεθούν για επίλυση στους Αμερικανούς και την ΕΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το καθεστώς στο Αιγαίο, το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κλπ.

Από την άλλη η κυβέρνηση Σημίτη, με τον αποδεδειγμένο "ευρωπαϊκό προσανατολισμό", μέσω της νέας συνθήκης που θα προκύψει από τη Διακυβερνητική, θα εκχωρήσει και τα τελευταία ίχνη εθνικής ανεξαρτησίας στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών.

Φυσικά αυτά δεν πρόκειται να τα πει ο Κ. Σημίτης. Ακριβώς γιατί στόχος του είναι να εξαπατήσει με γελοίες γενικολογίες και "εκσυγχρονιστικά" φληναφήματα τους εργαζόμενους και τις λαϊκές μάζες. Ακριβώς γιατί αν μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, δεν πρόκειται να κερδίσει ποτέ του εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ