Παρασκευή 23 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Τα προεκλογικά πυροτεχνήματα δεν πείθουν
  • Η ΓΣΕΒΕΕ καταγγέλλει τον επιχειρούμενο εμπαιγμό των ΕΒΕ από την κυβέρνηση, που για ψηφοθηρικούς λόγους ανακοίνωσε προχτές τη μείωση κατά 7% των τιμολογίων της ΔΕΗ
  • Ανακοίνωση - καταγγελία και από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά

Για εμπαιγμό σε βάρος των επαγγελματιών - βιοτεχνών και εμπόρων καταγγέλλει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) την κυβέρνηση, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες της υπουργού Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου,για μείωση κατά 7% του τιμολογίου της ΔΕΗ που πληρώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι η μείωση αυτή, η οποία πιθανότατα θα διαρκέσει μόνο για ένα τετράμηνο, δεν είναι τίποτε άλλο παρά πενιχρό προεκλογικό πυροτέχνημα, το οποίο σε καμία περίπτωση δε μεταβάλλει την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει τις ΜΜΕ οι ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές. Στο ίδιο μήκος κύματος, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, κινούνται και οι δηλώσεις περί έναρξης της υλοποίησης των μέτρων στήριξης για τις ΜΜΕ, ύψους 101 δισ. δρχ. από το Β ΚΠΣ, μετά από δύο χρόνια κωλυσιεργία και με πολλές αμφιβολίες για το εάν τελικά αυτά τα κονδύλια θα πάνε πράγματι στις ΜΜΕ.

"Η κυβέρνηση, υπογραμμίζεται, γνωρίζει τα τεράστια προβλήματα που πλήττουν τις ΜΜΕ, όπως είναι τα "αντικειμενικά" κριτήρια, η επαγγελματική στέγη, ο αφανισμός που δέχονται από τα πολυκαταστήματα, το στέρεμα της χρηματοδότησης, αλλά σιωπά ένοχα, υπολογίζοντας να περάσει τις εκλογές στα ζητήματα αυτά "χωρίς να βραχεί" και χωρίς καμία δέσμευση".

Τέλος, η ΓΣΕΒΕΕ δηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένη να παρασυρθεί από τέτοια πυροτεχνήματα και είναι αποφασισμένη να φέρει άμεσα όλα τα βασικά προβλήματα των ΜΜΕ στο κέντρο του πολιτικού αγώνα και της εκλογικής μάχης που διεξάγουν τα κόμματα.

  • Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται ολοκληρωμένη πολιτική και όχι αποσπασματικά μέτρα, τονίζει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, συμπληρώνοντας ότι η πεποίθηση του επαγγελματικού κόσμου ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε θέση του εχθρικά δεν πρόκειται να αλλάξει με ελεημοσύνες. Ο κόσμος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπογραμμίζεται, δε θα εξαπατηθεί για μια ακόμη φορά, γιατί γνωρίζει ότι οι προθέσεις της σημερινής κυβέρνησης είναι να πάρει ακόμα σκληρότερα μέτρα σε βάρος του.
  • Χτες ανακοινώθηκε και από τη ΔΕΗ η μείωση από την 1η Σεπτέμβρη του τιμολογίου για τις ΜΜΕ, σχολεία και κοινόχρηστα πολυκατοικιών. Το τιμολόγιο αυτής της κατηγορίας (Γ21) αφορά 1.035.000 καταναλωτές συνολικά και μετά τη μείωση η τιμή της κιλοβατώρας θα είναι 30,95 δρχ. από 33,28, ενώ του πάγιου 1.351 από 1.453 δρχ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ