Παρασκευή 23 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: Αιτήσεις πληρωμών συνολικού ύψους 358 δισ. δρχ. υπέβαλε μέχρι τώρα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Χρ. Πάχτας. Το ποσό αυτό αφορά τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στην υλοποίηση των προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται και από την ΕΕ. Για το 1996 η χώρα μας έχει στόχο να εισπράξει από το ΕΤΠΑ περίπου 590 δισ. δρχ. Το ποσό των 358 δισ. δρχ. που αναμένεται να εισπραχθεί από την ΕΕ αποτελεί το 61% του συνολικού στόχου εισπράξεων από το ΕΤΠΑ για το 1996.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κλειστό θα παραμείνει την ερχόμενη Δευτέρα 26 Αυγούστου,μετά τις 10 το πρωί, το κεντρικό κατάστημα της Κτηματικής Τράπεζας στην οδό Πανεπιστημίου 40. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κτηματικής, οι πελάτες μπορούν να εξυπηρετούνται από το κατάστημα της οδού Ακαδημίας 65. Ο λόγος είναι η διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, στην οποία ο απελθώνδιοικητής Τ. Τζαβέλας αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του.

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ: Τρία νέα προγράμματα ολοκληρωμένης προστασίας με χαμηλά ασφάλιστρα βάζει στην αγορά η ασφαλιστική εταιρία "Αστήρ". Συγκεκριμένα, από το Σεπτέμβρη ξεκινά το πρόγραμμα MAGNA ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, το οποίο, εκτός από την αστική ευθύνη, θα περιλαμβάνει προαιρετικά και τις καλύψεις πυρός, κλοπής, μερικής κλοπής, τρομοκρατικών ενεργειών, ζημιές από σεισμούς - πλημμύρες, θραύση κρυστάλλων, ίδιες ζημιές, κάλυψη προσωπικού ατυχήματος του οδηγού κτλ. Από 1η Σεπτέμβρη θα λειτουργήσει και ο κλάδος νομικής προστασίας, ενώ όσον αφορά τον κλάδο οδικής βοήθειας, η "Αστήρ" θα προσφέρει το πρόγραμμα μόλις ξεκαθαρίσει το νομικό καθεστώς του συγκεκριμένου κλάδου.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας "Ιατρικό Αθηνών - Κλινική Παλαιού Φαλήρου ΑΕ", προκειμένου να εισαχθεί στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου, ενέκρινε το ΔΣ του ΧΑΑ στην καθιερωμένη συνεδρίαση της Πέμπτης. Η εταιρία θα εκδώσει 317.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, σε τιμή διάθεσης που θα καθοριστεί πριν από την έναρξη της δημόσιας εγγραφής. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, η εταιρία θα διαθέσει τα αντληθέντα κεφάλαια σε πάγιο εξοπλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ