Σάββατο 24 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΧΝΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΠΟΪΝΓΚ ΤΗΣ TWA
Επιστροφή στο "τρομοκρατικό" σενάριο...

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Ιχνη χημικής ουσίας η οποία πιθανότατα προέρχεται από εκρηκτικό μηχανισμό ανακάλυψαν οι ειδικοί ερευνητές των αιτίων της πτώσης του "Μπόινγκ 747" της TWA, η οποία κόστισε τη ζωή σε 230 ανθρώπους, σύμφωνα με ανώνυμες αμερικανικές πηγές. Τα ίχνη καταδεικνύουν ότι η μοιραία έκρηξη στην άτρακτο και ακολούθως στον κινητήρα του αεροσκάφους προήλθε "από βόμβα ή πύραυλο που εκτοξεύτηκε εναντίον του", σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Αλλά αυτή η εκδοχή όσον αφορά την πτήση 800 μένει να επιβεβαιωθεί, καθώς οι ειδικοί "δεν είναι σίγουροι", ενώ άλλες πηγές μιλώντας χτες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ασοσιέιτεντ Πρες" έλεγαν ότι δε θα πρέπει να αποκλειστεί η μηχανική βλάβη από τα σενάρια τα οποία μελετώνται.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς", με χτεσινό δημοσίευμά της, στο οποίο τρεις ανώτατοι αξιωματούχοι του FBI (Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ) υποστηρίζουν ότι τα ίχνη της εκρηκτικής ύλης βρέθηκαν σε ένα κομμάτι του αεροσκάφους που ανήκει στην καμπίνα των επιβατών. Και, όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος της εφημερίδας, τα στοιχεία αυτά ενισχύουν την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας.

Και πτώσεις μαχητικών

Συνεχιζόταν ως χτες αργά το βράδυ η έρευνα για τον πιλότο του ενός από τα δύο μαχητικά τα οποία κατέπεσαν προχθές, με "μυστηριώδη" αίτια, και διαφορά λίγων ωρών το πρώτο από το δεύτερο.

Οι έρευνες για το δεύτερο πιλότο της Αμερικανικής Εθνοφυλακής έπαυσαν, καθώς οι καιρικές συνθήκες και η μορφολογία του εδάφους δυσχεραίνουν κάθε έρευνα. Οι δύο πτώσεις, οι οποίες δε συσχετίζονται, σημειώθηκαν σε κανονικές καιρικές συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ