Σάββατο 24 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αποφυλακίζονται εκατοντάδες κατόπιν "λογιστικού" λάθους...

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Ενα λάθος στον υπολογισμό των ποινών, για εγκλήματα που διαπράχτηκαν εδώ και 30 χρόνια, ανάγκασε τους φύλακες της Αγγλίας και της Ουαλίας να αρχίσουν τη μαζική απελευθέρωση κρατουμένων. Ετσι, μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφυλακιστούν εκατοντάδες κρατούμενοι, ενώ αναμένεται η μείωση των ποινών σε περίπου 4.000 άτομα, καθώς ο χρόνος προφυλάκισής τους δεν είχε υπολογιστεί σωστά.

Οι αποφυλακίσεις, πολλές από τις οποίες αφορούν ανθρώπους καταδικασμένους για σεξουαλικά εγκλήματα, έφεραν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση του Τζον Μέιτζορ που επιχειρεί να εμφανιστεί σκληρή στην πάταξη της εγκληματικότητας. Πέραν τούτου, ο άλλος "πονοκέφαλος" για τη βρετανική κυβέρνηση είναι η καταβολή χρηματικών αποζημιώσεων που πρέπει να δοθούν σε δεκάδες κρατούμενους με πέρασαν περισσότερο χρόνο στις φυλακές χωρίς... να χρειάζεται. Ενδεικτικότατη η περίπτωση ενός Βρετανού που κρατούνταν σε φυλακές της Κάμπρια (βορειοδυτική Αγγλία) επτά μήνες παραπάνω, και δικαιούται αποζημίωση ως και 20.000 στερλίνες (κάπου 7,5 εκατ. δρχ)!

Ωστόσο, η είδηση της εσπευσμένης αποφυλάκισης εκατοντάδων κρατουμένων προκάλεσε τις αντιδράσεις δεκάδων οργανώσεων, που έσπευσαν να επισημάνουν τους κινδύνους αυτών των εσπευσμένων αποφυλακίσεων, που γίνονται χωρίς να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας των κρατουμένων σχετικά με τις προοπτικές εργασίας και στέγης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ