Κυριακή 25 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
"Κολλάει" η συμφωνία της Εμπορικής με το ΤΣΜΕΔΕ

Ιδρύθηκε το 1924 και ανήκει στον όμιλο της Εμπορικής Τράπεζας. Σήμερα απασχολεί 642 άτομα σε δίκτυο 30 υποκαταστημάτων. Αν και μικρή, το 1995 παρουσίασε κέρδη 1,3 δισ. δρχ., ενώ σε σύνολο 25 τραπεζών κατατάσσεται στην 20ή θέση από άποψη ενεργητικού, το οποίο είναι το νούμερο 1 ενδεικτικό του μεγέθους μιας τράπεζας.

Υποψήφιοι αγοραστές της Τράπεζας είναι το (εύρωστο οικονομικά) Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΤΣΜΕΔΕ) και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ). Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Εμπορικής και του ΤΣΜΕΔΕ μέχρι στιγμής δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα, καθώς οι δυο πλευρές αδυνατούν να συμφωνήσουν στην αξία της Τράπεζας, βάσει της οποίας το ΤΣΜΕΔΕ επιδιώκει την απόκτηση του 34% των μετοχών της Αττικής. Δύσκολη είναι επιπρόσθετα η επίτευξη συμφωνίας στο "εσωτερικό" του Ταμείου.

Αν και η Εμπορική φέρεται διατεθειμένη να προβεί σε εκτεταμένες παραχωρήσεις (αντισταθμιστικά οφέλη) προς το Ταμείο των μηχανικών, εντούτοις σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και δεδομένων των κυβερνητικών πιέσεων, δε θα διστάσει να βρει νέο αγοραστή, στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις "κολλήσουν" και μετά τις εκλογές. Αντίθετα, το άλλο Ταμείο, το ΤΠΔ είναι αδιάφορο ως προς την έκβαση της όλης υπόθεσης, με την έννοια ότι είναι οργανισμός του δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ