Τρίτη 27 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικοθεατρική συνάντηση στο Βόλο

Εκπαιδευτικά σεμινάρια, συμπόσιο και οκτώ παραστάσεις, περιλαμβάνει η Διεθνής Συνάντηση Μουσικού Θεάτρου,που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο από 4 - 9 Σεπτέμβρη. Διοργανώνεται από το "Κέντρο Μουσικού θεάτρου", το οποίο ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 1994, στα πλαίσια του "Εθνικού Πολιτιστικού Δικτύου Πόλεων". Η θεματολογία της ενδιαφέρουσας συνάντησης διαθέτει μεγάλη ποικιλία: μελόδραμα, χοροθέατρο, μιούζικαλ, σύγχρονο μουσικό θέατρο.

Οπως σημειώνουν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Κέντρου Λυδία Κονιόρδου και Δημήτρης Μαραγκόπουλος: "η φετινή συνάντηση επιθυμεί να γίνει αφορμή για στοχασμό και ψυχαγωγία, για έμπνευση και δημιουργία, για επικοινωνία και προσέγγιση. Προσέγγιση των τεχνών μεταξύ τους, αλλά και των ανθρώπων με τις τέχνες".

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συμπόσιο με τη συμμετοχή των: Θ. Αντωνίου, Λ. Λιάβα, Α. Καλουτά, Σ. Φασουλή, Κ. Νελ κ.ά. (αίθουσα Δ. Σαράτση, 4,5,6/9). Σεμινάρια με θέματα: "Η φωνή στον ποιητικό λόγο και στην αρχαία τραγωδία" (7,8,9/9), "Το μουσικό θέατρο σήμερα" (4,5,6/9). Το πρόγραμμα των παραστάσεων περιλαμβάνει: "Μήδεια": Δ. Παπαϊωάννου - Ομάδα Εδάφους (4/9). Γ. Α. Μπέντα: "Μήδεια" με την Λ. Κονιόρδου και τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου (5/9). Δ. Μαραγκόπουλου: "Το τραγούδι του αιώνα" (6/9). Μουσικό θέαμα πάνω σε κείμενα του Μπ. Μπρεχτ (8/9). Τελετουργικοί χοροί και τραγούδια του Πόντου και της Καππαδοκίας (9/9) κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ