Τρίτη 27 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΤΛΑΝΤΑ
Επιστρέφουν με πέντε μετάλλια

Το 'πανε και το έκαναν. Οι Ελληνες αθλητές που πήραν μέρος στην Παραολυμπιάδα, η οποία έγινε στην Ατλάντα, κράτησαν την υπόσχεση που έδωσαν στον εαυτό τους (πρώτα) και τη χώρα μας κατά την αναχώρηση. Επιστρέφουν σήμερα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού έχοντας στις βαλίτσες τους, εκτός από το μήνυμα ελπίδας και ζωής, πέντε μετάλλια. Ενα χρυσό, ένα αργυρό και τρία χάλκινα.

Την πρωτιά κατέκτησε ο Δημήτρης Κωνσταντακάς στη σφαίρα. Ο Κωνσταντίνος Φύκας ήρθε δεύτερος στα 50 μ. ελεύθερο (4ος στα 100 μ. πρόσθιο, 5ος στην ίδια απόσταση ελεύθερο). Χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Αντώνης Σαπουντζής (50 μ. πεταλούδα), ο Στέφανος Αναργύρου στη σφαίρα (6ος στον δίσκο) και ο Γιώργος Τοπτσής στο μήκος (4ος στο τριπλούν).

Διακρίθηκαν ακόμα οι Γιώργος Καραμηνάς (4ος στη σφαίρα, 5ος στο ακόντιο), Γεράσιμος Βρυώνης (4ος στη σφαίρα, 6ος στο ακόντιο), Χρήστος Αγγουράκης (5ος στο ακόντιο, 6ος στη σφαίρα), Χρήστος Ταμπαξής (5ος στα 50 μ. ύπτιο, 6ος στα 50 μ. ελεύθερο), Κυριάκος Γριβέας (8ος στα 50 μ. ύπτιο), Αθανάσιος Τζιβίλης (8ος στη σφαίρα), Γιώργος Πετρόπουλος (10ος στη σφαίρα). Με την ικανοποίηση που προσφέρει η χαρά της συμμετοχής (αίσθημα που πολλαπλασιάζεται όταν πρόκειται για Ολυμπιακούς αθλητών με ειδικές ανάγκες), γυρίζουν οι Πολυχρόνης Χρονόπουλος, Κωνσταντίνος Σταυρίδης, Ιωάννης Χατζημπέης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ