Τετάρτη 28 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Ξεκίνημα μετ' εμποδίων

Επιμένουν στην παραίτηση Βασάρα οι ΠΑΕ και μιλούν για μετάκληση ξένων διαιτητών. Βαρύ κλίμα στη χτεσινή κλήρωση

Αν το λαϊκό γνωμικό "η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί" ισχύσει για το 18ο επαγγελματικό πρωτάθλημα, τότε τα μαντάτα είναι κάθε άλλο παρά ευχάριστα. Χτες όσοι παραβρέθηκαν στην κλήρωση του "μαραθωνίου" άκουσαν τους παράγοντες να λένε "έχω να πω αρκετά, όμως είναι μέρα γιορτής γι' αυτό δε θα αναφερθώ στα προβλήματα".

Εννοούσαν φυσικά τη διαιτησία. Απέδειξαν δε πως "τιμούν" τη γιορτή... πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις. Η αρχή έγινε με την έμμεση πλην σαφέστατη κόντρα Δέδε - Τριβέλλα κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών τους. Ο δεύτερος μάλιστα ανάλωσε όλο τον χρόνο του για να πείσει ότι δεν έχει καμιά ανάμειξη σε όσα συμβαίνουν. Από όσους ακολούθησαν (από βήματος ή με δηλώσεις) οι περισσότεροι μίλησαν για τους "δικαστές του δευτερολέπτου" και έδωσαν το στίγμα για αυτό που θα ακολουθούσε.

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι πρόεδροι 16 ΠΑΕ της Α Εθνικής - έλειπαν ΠΑΟ, ΟΦΗ - κατέληξαν ομόφωνα στη συνέχιση της κόντρας με την ΕΠΟ για τον "αρχιδιαιτητή" Α. Βασάρα. Η πλειοψηφία των παραγόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου απαιτεί από την Επιτροπή Διαιτησίας (ΕΔ) να αποδεχτεί, ο καταρτισμός των πινάκων να γίνει με σημαντική πλειοψηφία (δηλαδή τουλάχιστον 7-4). Με απλά λόγια επιμένουν στην αλλαγή των επιλογών του Βασάρα και των συνεργατών του, κάτι όμως που ο βορειοελλαδίτης έχει αρνηθεί κατηγορηματικά. Σε αντίθετη περίπτωση περιμένουν από την ομοσπονδία να αλλάξει την πλειοψηφία της ΕΔ. Οσο για το ποιοι θα σφυρίζουν από τις 8 Σεπτέμβρη, η πρόταση είναι να κληθούν ξένοι διαιτητές..

Μπορεί λοιπόν χτες να ακούστηκαν σωρηδόν ευχές για ένα πρωτάθλημα καλύτερο από τα προηγούμενα, τα δεδομένα όμως πείθουν πως θα συμβεί το αντίθετο. ΕΠΑΕ και ΕΠΟ βρίσκονται σε κόντρα για το "καυτό" θέμα της διαιτησίας και αν αναλογιστεί κάποιος με τι ισοδυναμεί ο έλεγχός της, τότε εύκολα καταλαβαίνει πως κάθε σκέψη για υποχώρηση κινείται στη σφαίρα του φανταστικού.

Το πρώτο ντέρμπι στη Θεσ/νίκη

Αναφορικά με την ίδια την κλήρωση τώρα, όπως ήταν φυσικό άλλους ευχαρίστησε και άλλους δυσαρέστησε. Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς θα διεξαχθεί την 8η αγωνιστική στη συμπρωτεύουσα όπου ο Αρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Μεγάλο μέρος της τελικής έκβασης του φετινού "μαραθωνίου" θα κριθεί εντός πέντε αγωνιστικών, αφού η "θεά" τύχη τότε επέλεξε να λύσουν τις διαφορές τους τα φαβορί.

Τη 10η αγωνιστική ο πρωταθλητής ΠΑΟ φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, ενώ την επόμενη γίνεται το "ντέρμπι των αιωνίων". Τη 12η αγωνιστική θα έχουμε επανάληψη του Σούπερ Καπ στο ΟΑΚΑ, αφού οι "πράσινοι" υποδέχονται την ΑΕΚ, την 13η ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ενώ την 14η οι δικέφαλοι βορά και νότου θα παίξουν στην Τούμπα. Τέλος, την 15η αγωνιστική στο νέο του "σπίτι", το Καραϊσκάκη, ο Μπάγεβιτς θα υποδεχτεί την ΑΕΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράταση για τον ορισμό του νέου αρχιδιαιτητή (2023-09-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2022-10-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2019-11-02 00:00:00.0)
Αναψαν... φωτιές οι ορισμοί (2016-09-30 00:00:00.0)
Ξεκίνημα με... τρίτη (2016-09-06 00:00:00.0)
Ενταση στην κλήρωση (1996-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ