Παρασκευή 30 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επίσημα "Μόστρα"

Με την ταινία του Μπάρι Λέβινσον "Sleepers",άνοιξαν προχτές οι "Βενετσιάνικες Νύχτες", του 53ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βενετίας.Πρόκειται για μύθο βασισμένο σε μπεστ σέλερ, το οποίο αναφέρεται σε πραγματική ιστορία. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Αμερική του 1960, με πρωταγωνιστές τέσσερις έφηβους ήρωες που οδηγούνται στο αναμορφωτήριο. Η ταινία προκάλεσε αντιδράσεις στην Αμερική, αφού είναι ιδιαίτερα καυστική, κυρίως στον τρόπο που αποδίδεται δικαιοσύνη. Ο σκηνοθέτης, σε συνέντευξη Τύπου, τη χαρακτήρισε "αμερικάνικη τραγωδία γύρω από την απώλεια της αθωότητας στην περίοδο του Βιετνάμ, οπότε η ίδια η Αμερική έχανε την αθωότητά της".

Ανάμεσα στου πρωταγωνιστές είναι οι: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Ντάστιν Χόφμαν, Βιτόριο Γκάσμαν, Μπραντ Πιτ, Κέβιν Μπέικον κ.ά. Ο Ντάστιν Χόφμαν τιμήθηκε με "Χρυσό Λιοντάρι" για το σύνολο της προσφοράς του, ενώ με την ίδια διάκριση θα τιμηθούν ακόμα: ο Βιτόριο Γκάσμαν,ο Ρόμπερτ Ολτμαν και η Μισέλ Μοργκάν.

Σημειώνουμε τα ονόματα της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ: Ρομάν Πολάνσκι, Πολ Οστερ, Σουλεϊμάν Σισέ, Καλίστο Κοζούλικ, Αντζέλικα Χιούστον, Μίριαμ Μαφάι, Μοϊναλ Σεν, Αντόνιο Σκαρμέτα, Χούλια Ουτσανσού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ