Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Για το αρχείο του ΚΚΕ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΜΑΝΗΣ,Σούρπη Αλμυρού: Σύντροφοι σας στέλνω δυο σελίδες της εφημερίδας "Απελευθερωτής", οργάνου της ΚΕ του ΕΑΜ, με ιστορική ημερομηνία 12 Οκτώβρη 1944,αριθ. φύλλου 52. Η παραμονή τους στο προσωπικό μου Αρχείο ίσως με το πέρασμα του χρόνου και τη βιολογική μας κατάληξη τις εξαφανίσει!

Είναι η γελοιογραφία τους για εκείνη την εποχή αντιπροσωπευτική και αντικειμενική. Δε γνωρίζω εάν έχετε αυτά τα φύλλα. Η θέση τους είναι στο Αρχείο του Κόμματος, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Για την παραλαβή τους θα 'θελα ένα μήνυμά σας για να είμαι ήσυχος ότι πήγαν εκεί που ανήκουν.

Σημ. "Ρ": Σύντροφε, μείνε ήσυχος. Δόθηκαν στο Κόμμα. (Στους Κ. Τσανάκα και Χ. Τζιτζιλώνη δώσαμε το τηλέφωνό σου να επικοινωνήσουν μαζί σου).

Το σπίτι του Πλουμπίδη

Π. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ από Αιγάλεω (Κυδωνιών 86): Είναι λυπηρό ότι το σπίτι που γεννήθηκε, στα Λαγκάδια Γορτυνίας, ο αγωνιστής Νίκος Πλουμπίδης εγκαταλείφθηκε τόσο από τους κληρονόμους, όσο και από το Κόμμα, που έσπευσε να αναρτήσει μαρμάρινη πλάκα χωρίς να φροντίσει για τη συντήρησή του. Γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα την πτώση της σκεπής και αργότερα - αν δε σπεύσουν να το αναστηλώσουν - θα πέσουν και τα τοιχία.

Αποτελεί λοιπόν καθήκον όλων των ανωτέρω να σπεύσουν να αναστηλώσουν το σπίτι του, εάν βέβαια επιθυμούν να τιμούν τη μνήμη του.

Η αμοιβή των αποκλειστικών νοσοκόμων

Μ. ΧΑΝΔΡΗ: Η αμοιβή της αποκλειστικής νοσοκόμου που προσλαμβάνεται για την περιποίηση - νοσηλεία ασθενούς σε νοσοκομεία, από 10.000 δρχ. που ήταν, έφθασε στις 13.825 δρχ. και γιατί; Διότι αυτά τα επιπλέον είναι αύξηση της εργοδοτικής εισφοράς στο ΙΚΑ! Είναι απόφαση του ΙΚΑ τοιχοκολλημένη στα δωμάτια των ασθενών. Από αυτά τα χρήματα η εργαζόμενη (-ος) αποκλειστική νοσοκόμος κρατάει μόνο 9.000 περίπου δρχ. Ανάλογη αύξηση έχει και η ημερήσια απασχόληση αλλά και το βράδυ Σαββάτου προς Κυριακή που φθάνει με τη νέα απόφαση του ΙΚΑ στις 22.145 δρχ.

Τι θα κάνουμε εμείς οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουμε σοβαρά ασθενείς σε νοσοκομεία και χρειάζονται αποκλειστικές νοσοκόμες;

Και κάτι άλλο: Οι εργοδοτικές εισφορές αυξήθηκαν έτσι για όλους; Δηλαδή ένας βιομήχανος πληρώνει τόση αύξηση για κάθε εργαζόμενο στην επιχείρησή του;

Τακτικές άλλων εποχών

ΕΛΛΗ ΚΑΖΑΣΙΔΟΥ - ΒΑΝΙΩΤΟΥ Αθήνα: Διαβάζοντας στη σελίδα "Επικοινωνία" για την άνιση μεταχείριση του Κυριακάτικου "Ρ", θέλω να προσθέσω και τις δικές μου διαπιστώσεις πάνω σ' αυτό το ζήτημα. Πηγαίνω τακτικά στην Εδεσσα. Μια φορά γύρισα όλα τα περίπτερα, αλλά δε βρήκα το "Ρ", έμεινα μόνο μια μέρα και υπέθεσα ότι θα είχε εξαντληθεί. Αλλα και πριν δυο χρόνια που είχα μείνει τέσσερις μέρες, πάλι δεν είχα μπορέσει να βρω, παρά μόνο στο ένα από τα δυο πρακτορεία εφημερίδων της πόλης.

Αλλά και φέτος τον Αύγουστο που ήμουν εκεί για επτά μέρες, δεν μπόρεσα να βρω την εφημερίδα μας εύκολα, στις 14 δε του μηνός δε βρήκα καμιά πουθενά. Μου έλεγαν ότι δεν ήρθαν οι εφημερίδες, ενώ ήταν αναρτημένες οι απογευματινές, και σε ερωτήσεις μου γιατί συμβαίνει αυτό μου απαντούσαν με διάφορες ανακρίβειες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναδρομική ασφάλιση στο ΙΚΑ (2006-08-05 00:00:00.0)
Η ύστατη μάχη (1999-08-14 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1998-12-19 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1998-10-16 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1998-09-03 00:00:00.0)
Για τη σωτηρία του αρχείου (1995-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ