Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ
Λόγια και έργα...

"Θα μετατρέψουμε ξανά την καμένη γη της Αχαϊας σε μια δυναμική και ταχύρυθμα αναπτυσσόμενη περιοχή. Αυτό είναι δέσμευσή μας... Ειδικότερα για την Πάτρα, θα κάνουμε ξανά κάθε προσπάθεια να επαναλειτουργήσει η "Πειραϊκή - Πατραϊκή" και ο Λαδόπουλος". (Απόσπασμα απ' την ομιλία του Α. Παπανδρέου στην προεκλογική συγκέντρωση της Πάτρας, την 1η Οκτώβρη '93).

"... Ειδικότερα για τις εταιρίες Π - Π Βιομηχανία Βάμβακος και Π - Π Κλωστοϋφαντήρια ΠΑΤΡΩΝ, η πολιτεία συνεισφέρει για την επαναλειτουργία τους, με νέα όμως υγιή δεδομένα. Υλοποιείται άμεσα πρόγραμμα συντήρησης του εργοστασίου της Πάτρας". (Ανακοίνωση του υπουργού Βιομηχανίας, Κ. Σημίτη, στις 3/12/93).

"Το εργοστάσιο της Π - Π Πάτρας βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της συντήρησης και αμέσως μετά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, θα διενεργηθεί ο 3ος διαγωνισμός για την πώλησή του...". (Από την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Βιομηχανίας, Χ. Πάχτας, σε Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ τον Ιούνη του '94).

"Υπήρξαν προβλήματα στην ιδιωτικοποίηση της "Πειραϊκής - Πατραϊκής"... Μετά τις εκλογές θα δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε την περιουσία της Π - Π". (Απόσπασμα από συνέντευξη της υπουργού Ανάπτυξης σε ραδιοφωνικό σταθμό στις 28/8/96).

Ο εμπαιγμός, η εξαπάτηση αποδεικνύεται ότι αποτελεί "δευτέρα φύση" του ΠΑΣΟΚ, αποτελώντας κυρίαρχο στοιχείο του πολιτικού του λόγου. Τα παραπάνω λόγια των αξιωματούχων του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα της Π - Π, έρχονται δραματικά να το επιβεβαιώσουν, όπως και την ιδιαίτερη "ικανότητα" που επιδεικνύει το κόμμα του "πράσινου ήλιου" στο "εμπόριο ελπίδων", κλιμακώνοντας την απάτη και προσαρμόζοντάς τη στις κάθε φορά ψηφοθηρικές του ανάγκες.

Στο μοίρασμα "ψεύτικων ελπίδων" δεν υστερεί ούτε η ΝΔ, δημαγωγώντας πως η ιδιωτικοποίηση είναι η μόνη λύση για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Η ΝΔ έκλεισε το εργοστάσιο της Π - Π Πάτρας το '92, για να το "αναπτύξει" και πέταξε στο δρόμο 3.000 εργάτες. Τη συνέχεια ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ. Τέσσερις προσπάθειες ξεπουλήματος, τέσσερα ναυάγια, οδήγησαν σε αυτό που άλλωστε ήταν και ο αρχικός στόχος: Στη διάλυση του μεγαλύτερου εργοστασίου και όλης της Π - Π, στην εξαφάνισή της απ' το βιομηχανικό χάρτη, προς ικανοποίηση ξένων και ντόπιων ανταγωνιστών. Η "προοπτική" που ετοιμάζουν και οι δυο για μετά τις εκλογές, είναι να ξεπουληθούν μηχανήματα και εργοστάσια σαν οικόπεδα και παλιοσίδερα!

Μετά απ' όλα αυτά εξακολουθούν να επιμένουν στην ίδια "εκσυγχρονιστική" πολιτική και έχουν το θράσος να την προπαγανδίζουν. Να προπαγανδίζουν το ξεπούλημα εργοστασίου και μηχανημάτων σαν οικόπεδα και παλιοσίδερα. Επομένως, οι εργάτες της Π - Π έχουν ένα ακόμα λόγο να "μαυρίσουν" τους κατεδαφιστές και τους εκποιητές της μεγαλύτερης βιομηχανικής μονάδας της κλωστοϋφαντουργίας, τους αδίστακτους δημαγωγούς και τους λαθρέμπορους ελπίδων.

Ντ. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ