Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στάση εργασίας αποφάσισε η ΕΙΝΑΠ

Σήμερα η συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι

Στάση εργασίας σήμερα 8 π.μ. - 2 μ.μ. και συγκέντρωση στις 12 μ. έξω από το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας, κάνουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΝΑΠ.Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Λεκανοπεδίου διαμαρτύρονται για την άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας να δεσμευτεί για την απόδοση του επιδόματος αυξημένης ευθύνης ύψους 35.000 δραχμών και στους ειδικευόμενους γιατρούς.

Η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Αλ. Παπαδόπουλου,και Υγείας - Πρόνοιας, Αν. Πεπονή,αναφέρει απλώς ότι το επίδομα χορηγείται στους "γιατρούς κλάδου ΕΣΥ". Η ΕΙΝΑΠ είχε, από την πρώτη στιγμή, καταγγείλει ότι αυτή η διατύπωση είναι διφορούμενη. Παρά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για το θέμα και τις συνεχείς προειδοποιήσεις της ΕΙΝΑΠ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μέχρις ώρας, απάντηση από το υπουργείο Υγείας δεν έχει δοθεί.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ότι πρόσφατη νομική γνωμάτευση καθιστά σαφές ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί αποτελούν γιατρούς του "κλάδου γιατρών ΕΣΥ", βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και δικαιούνται αυτοδικαίως το επίδομα. "Η μεθόδευση επομένως αποκλεισμού των ειδικευομένων δεν είναι μόνο άδικη και απαράδεκτη από πλευράς υπουργείου Υγείας, αλλά και αντιβαίνει τη νομιμότητα", τονίζει. Σε περίπτωση μη επίλυσης του προβλήματος, η ΕΙΝΑΠ προειδοποιεί πως θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την ερχόμενη βδομάδα.

Ανακοίνωση εξέδωσε χτες και το Σωματείο Ειδικευομένων Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΣΕΙΑΠ),που αποφάσισε για σήμερα τετράωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ. ) και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας. Για τις 2 μ.μ. έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των ειδικευομένων γιατρών στο αμφιθέατρο του Λαϊκού Νοσοκομείου. Χτες, το προεδρείο του Σωματείου συναντήθηκε με την γενική γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Ι. Πανοπούλου,χωρίς, όμως, να υπάρξει δέσμευση από πλευράς υπουργείου για επίλυση του προβλήματος, ενώ για σήμερα στις 12 μ. έχει προγραμματιστεί συνάντηση των ειδικευομένων γιατρών με τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ