Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Απαντούν αγωνιστικά στον εμπαιγμό

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σήμερα, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του δικομματισμού

Στην πραγματοποίηση αγωνιστικών συλλαλητηρίων προχωρά σήμερα η αγροτιά της Θεσσαλίας, που μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, συνεχίζει να αντιστέκεται στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του δικομματισμού.

Ετσι για άλλη μια φορά σήμερα τα "τρακτέρ της οργής" θα κατέβουν στους δρόμους και στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθούν αγροτικά συλλαλητήρια στις κεντρικές πλατείες της Λάρισας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι αγρότες της Θεσσαλίας αναμένεται να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς βασικών οδικών κόμβων. Οι αγρότες της Θεσσαλίας, παρά τις προσπάθειες υπονόμευσης του αγώνα από τα υποταγμένα στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, κόμματα του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, συνεχίζουν σήμερα τον αγώνα επιβίωσης που ξεκίνησαν με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του περσινού Μάρτη. Με τη συμμετοχή τους στα σημερινά συλλαλητήρια, που διοργανώνουν οι δευτεροβάθμιες αγροτικές οργανώσεις των περιοχών αυτών, θα ψηφίσουν ενάντια στα αντιαγροτικά καταστροφικά σχέδια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που με υποτέλεια υπογράφουν και υλοποιούν τις καταστροφικές πολιτικές της ΕΕ και της ΓΚΑΤΤ. Επίσης, θα φέρουν προ των ευθυνών τους και τα υπόλοιπα κόμματα, Πολιτική Ανοιξη, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ, που συμφωνούν και στηρίζουν τις καταστροφικές αυτές πολιτικές. Ταυτόχρονα θα πιέσουν αγωνιστικά, ώστε να ακουστεί η φωνή τους και να δοθούν λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματά τους, της αγροτικής οικονομίας και να αποτραπεί το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και η συρρίκνωση του αγροτικού πλούτου της χώρας.

Κατά των σημερινών κινητοποιήσεων στράφηκε χτες και ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας,ο οποίος σε μια καθαρά αποπροσανατολιστική προσπάθεια δήλωσε πως τα συλλαλητήρια είναι υποκινούμενα και βρήκε ευκαιρία να κατηγορήσει ανεπιτυχώς το ΚΚΕ και τα αγροτικά του στελέχη, επειδή λένε την αλήθεια και αγωνίζονται για τα δίκαια των αγροτοκτηνοτρόφων. Ο υπουργός Γεωργίας όμως, δεν είπε τίποτα για την επίλυση των προβλημάτων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της αγροτιάς και κρύβεται πίσω από τις εξαγγελίες κοροϊδία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Την απάντηση όμως θα τη λάβουν από τους αγρότες, οι οποίοι έχουν συνειδητοποιήσει πια ότι χωρίς αγώνες δε θα λυθεί κανένα από τα προβλήματά τους και πως μετά τις εκλογές αναμένεται νέα θύελλα αντιαγροτικών μέτρων από τις Βρυξέλλες, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα προκύψει.

Η ΝΕ Αιτ/νίας του ΚΚΕ

Η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει σε όλους τους βαμβακοπαραγωγούς του νομού την απαράδεκτη τιμή που καθόρισε για φέτος στο βαμβάκι η κυβέρνηση κάτω από τις εντολές της ΕΕ και των εκκοκκιστών.

"Η ελάχιστη τιμή των 183,28 δραχμών το κιλό που θα πάρουν οι βαμβακοπαραγωγοί - τονίζει η ανακοίνωση - όχι μόνο κάνει απαγορευτική τη διατήρηση της βαμβακοκαλλιέργειας, αλλά θα συμβάλει και στη χρεοκοπία των παραγωγών". Η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ καλεί τους βαμβακοπαραγωγούς να αντιδράσουν δυναμικά σ' αυτά τα μέτρα και να "μαυρίσουν" στις επόμενες εκλογές όλα εκείνα τα κόμματα που είναι θιασώτες της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ.

  • Με ανακοίνωσή της η "Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά" (ΑΚΟΑ) χαιρετίζει τους αγώνες των αγροτών "ενάντια στη νεοφιλελεύθερης έμπνευσης αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και του Διευθυντηρίου της ΕΕ".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αλυτοι λογαριασμοί» (2001-11-10 00:00:00.0)
Αγωνιστικό «ραντεβού» στις 24 Σεπτέμβρη (2001-09-19 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγωνιστικής αντίστασης (2001-06-19 00:00:00.0)
Ξεκινούν στις 19 του Γενάρη (1999-12-30 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο αγροτών σήμερα (1996-05-31 00:00:00.0)
Αγωνιστικό "ραντεβού" στις 19 του Φλεβάρη (1996-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ