Παρασκευή 31 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΡΣΑΛΑ
Συλλαλητήριο αγροτών σήμερα

Στα Φάρσαλα συνεχίζουν σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλίας τον αγώνα τους ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων γίνεται συλλαλητήριο, μετά από απόφαση σύσκεψης εκπροσώπων των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και των Ενώσεων Συνεταιρισμών της Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε εκεί πριν λίγες μέρες. Οι αγρότες των Φαρσάλων θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης, με τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα, αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την πάλη τους για τη σωτηρία της αγροτικής παραγωγής και την υπεράσπιση του εισοδήματός τους. Αιχμή του σημερινού συλλαλητηρίου είναι το βαμβάκι, αφού στην περιοχή αυτή που ζει κυρίως από αυτό, οι αγρότες έχασαν φέτος 50 δρχ. το κιλό και βλέπουν πως η ερχόμενη χρονιά θα είναι ακόμα χειρότερη.

Κι ενώ οι αγρότες των Φαρσάλων κινητοποιούνται για την επίλυση των προβλημάτων τους, πολλοί βαμβακοπαραγωγοί σε διάφορες περιοχές της χώρας, περιμένουν ακόμα τους εκκοκκιστές να τους πληρώσουν για την παραγωγή που τους παρέδωσαν εδώ και μήνες. Χαρακτηριστικό είναι ένα παράδειγμα στην Καρδίτσα,όπου σύμφωνα με καταγγελίες αγροτών, ο γνωστός εκκοκκιστής Μ. Τσιπλάκος,δεν έχει δώσει ακόμα ούτε δραχμή σε πολλούς βαμβακοπαραγωγούς των περιοχών Παλαμά, Μ. Καλύβια, Ράξα, Μεγάρχη και Κεφαλόβρυσο και τα ποσά που τους χρωστά ανέρχονται σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ