Παρασκευή 31 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Συνεχίζουν ενωμένοι

Στη 19η μέρα απεργίας έφτασαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας. Επιτακτική ανάγκη, η έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα τους

Συνεχίζουν και σήμερα, 19η ημέρα απεργίας, τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων, ενάντια στα σχέδια της δημοτικής αρχής να ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου. Η κατάσταση στο δήμο έχει βγει πλέον εκτός κάθε ορίου νομιμότητας καθώς ήδη η δημοτική αρχή ανέθεσε την αποκομιδή των απορριμμάτων στην ιδιωτική εταιρία "Κωστούλας" χωρίς καν να έχει πάρει έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι απεργοί έκαναν και χτες συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο με τη συμμετοχή συναδέλφων τους και από άλλους δήμους. Από την πλευρά του ο δήμαρχος απαγόρευσε και χτες την είσοδο των εργαζομένων στο δημαρχείο και κάλεσε την αστυνομία να επιβάλει την τάξη!

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στους Αγίους Αναργύρους Σπύρος Κουρούμαλης, τόνισε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί όσο και αν ο δήμαρχος προσπαθεί να τον διασπάσει προσλαμβάνοντας τον "Κωστούλα" και καλώντας καθημερινά την αστυνομία.

Στη συγκέντρωση αν και είχαν καλεστεί όλοι οι βουλευτές της περιοχής, παραβρέθηκε μόνο ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ ο οποίος τόνισε στην ομιλία του ότι η απεργία γίνεται σε μια εποχή όπου από το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιβάλλεται η ιδιωτικοποίηση σε όλους τους τομείς του δημοσίου. Ομως, τόνισε, "δεν είναι δυνατόν κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων να δίνονται στους ιδιώτες που μόνος στόχος τους είναι το κέρδος". Ο αγώνας των εργαζομένων, συνέχισε, γίνεται για να υπερασπίσουν το δικαίωμα στην εργασία. Το ΚΚΕ θα είναι πάντα στο πλευρό τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων Πετρούπολης, Καματερού και Ανω Λιοσίων Γιάννης Παπαπαναής,πρότεινε τη σύσταση συντονιστικής επιτροπής όλων των συλλόγων των εργαζομένων για να αντιμετωπίσει ειδικά αυτό το θέμα.Ο Γιάννης Γκάτσας, πρόεδρος του συλλόγου Πειραιά, τόνισε ότι ο μόνος δρόμος για να σταματήσει το ξεπούλημα των υπηρεσιών του δήμου σε ιδιώτες, είναι ο ενωμένος αγώνας των εργαζομένων.

Το μέλος του ΔΣ του συλλόγου του Δήμου Ιλίου Κώστας Νικολάου,επισήμανε ότι το πρόβλημα με τις ιδιωτικοποιήσεις είναι γενικό και είναι αποτέλεσμα πολιτικής που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια.

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα (ΔΕ) εργαζομένων στους δήμους, σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στους Αγίους Αναργύρους εναντιώνονται στη λογική της ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών, απαιτώντας ενίσχυση και όχι συρρίκνωσή τους, με προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων. Απαιτούν δήμο για τους δημότες και όχι για τους ιδιώτες. Η ΔΕ υπογραμμίζει ως αρνητικό το γεγονός ότι η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ δεν κήρυξε ούτε μία στάση εργασίας σε ένδειξη συμπαράστασης. Για το λόγο αυτό η ΔΕ καλεί τους εργαζόμενους απ' όλη την Ελλάδα να συμπαρασταθούν ηθικά και υλικά στους εργαζόμενους των Αγ. Αναργύρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ