Παρασκευή 31 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστική απόφαση των γιατρών

Σε μια σημαντική απόφαση, που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, προχώρησε η χτεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ειδικευμένων Γιατρών ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΟΕΝΓΕ, αποφάσισαν τετραήμερη απεργία (4 - 7 Ιούνη) και κατάληψη των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη. Την Τετάρτη οργανώνουν πορεία στη νομαρχία. Οι νοσοκομειακοί γιατροί έστειλαν τελεσίγραφο στη νομαρχία για την κάλυψη των χρεών των νοσοκομείων, ενώ τόνισαν ότι δε διαπραγματεύονται σε καμιά περίπτωση τη μονιμότητα. Επίσης, ζητούν να πληρώνονται τις εφημερίες όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, "εδώ και τώρα" προγράμματα εκπαίδευσης και ικανοποιητικές αμοιβές για τους ειδικευόμενους.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης ζητούν να γίνει μέσα σε ένα μήνα διάλογος με τους φορείς, απ' τον οποίο θα προκύψει νέα πρόταση. Τέλος, άφησαν και προσωπικές αιχμές κατά του υφυπουργού Υγείας, Φρ. Παπαδέλη, απ' τον οποίο ζητούν να δηλώσει ότι παραιτείται από καθηγητής και παραμένει επί θητεία στο ΕΣΥ.

Να σημειώσουμε ότι για την επόμενη βδομάδα η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει τετραήμερη απεργία σε όλη την Ελλάδα, γιατί το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Αν. Πεπονής δε δίνει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων και δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα των νοσοκομειακών γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ