Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κάλεσμα αγωνιστικής αντίστασης

Κάλεσμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στη «θύελλα» των αντιαγροτικών μέτρων κυβέρνησης και ΕΕ απευθύνει στον αγροτικό κόσμο της Λάρισας η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού (ΕΟΑΣΛ). Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο Γ. Πατάκης, πρόεδρος της ΕΟΑΣΛ, ο Χ. Αρχοντής, γραμματέας, ο Κ. Δοξαριώτης, ο Γ. Σακοράφας και ο Ρ. Μαρούδας, μέλη του ΔΣ, επισημάνθηκε ότι ο αγώνας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι μονόδρομος για να παραμείνουν οι αγρότες στα χωράφια τους και στα χωριά τους, καθώς τα μέτρα που λαμβάνονται θα έχουν καταστροφικές συνέπειες στο εισόδημά τους και δε θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν στη γεωργία.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Γ. Πατάκης αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η λειψυδρία στους αγρότες, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες, καθώς αρνείται να υλοποιήσει τα αναγκαία αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημιές που υπέστησαν και γι' αυτές που θα υποστούν οι καλλιέργειές τους εξαιτίας της λειψυδρίας. Κατήγγειλε, δε, όλους όσοι έντεχνα προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα διχόνοιας ανάμεσα στους αγρότες της Θεσσαλίας, καλώντας τους να διαχειριστούν το έλλειμμα νερού που υπάρχει. Και υπογράμμισε ότι οι αγρότες της Θεσσαλίας πρέπει ενωμένοι ν' αγωνιστούν και να διεκδικήσουν την υλοποίηση των έργων για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

Οσον αφορά στην απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπές του ρεύματος για την άρδευση των καλλιεργειών, σε ώρες αιχμής μάλιστα, τόνισε ότι η υλοποίησή της θα επισπεύσει τις καταστροφές που θα προκαλέσει η λειψυδρία. Και πρόσθεσε ότι οι αγρότες καταδικάζουν αυτή την απόφαση.

Αναφερόμενος ο Γ. Πατάκης στο νέο κανονισμό για το βαμβάκι, επισήμανε ότι θα δώσει καίριο πλήγμα στο εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών, ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε τα αντιαγροτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και η ΕΕ σε βάρος των καπνοκαλλιεργητών. Αυτά τα μέτρα, είπε, θα επιφέρουν τραγικές συνέπειες στις 55.000 αγροτικές οικογένειες που ζουν από την καλλιέργεια καπνού. Καταλήγοντας ο Γ. Πατάκης, επισήμανε ότι η ΕΟΑΣΛ τις επόμενες μέρες ξεκινά εξορμήσεις και περιοδείες στα χωριά για την ενημέρωση των αγροτών και το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ