Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 5
Καταιγίδα ο Ολυμπιακός

Αποδίδοντας σπουδαία στην επίθεση, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ένα νέο πρόσωπο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

"Φθινοπωριάτικη καταιγίδα" χτες ο Ολυμπιακός συνέτριψε στην πρεμιέρα του 18ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος τη νεοφώτιστη Καστοριά με 5-0. Οι "ερυθρόλευκοι" κατά διαστήματα απέδωσαν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο απέναντι σε μια ομάδα η οποία αν θέλει να διατηρήσει ελπίδες παραμονής θα πρέπει άμεσα να κάνει κάτι.

Με πρώτο... βιολί τον Τζόρτζεβιτς και άξιους συμπαραστάτες τους Αλεξανδρή, Κακλαμάνο, Νινιάδη, Σαμπανάτζοβιτς, ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Καστοριά. Ηξερε τι ζητούσε στο γήπεδο και πώς θα το πάρει. Με ηρεμία και συγκεκριμένο αγωνιστικό προσανατολισμό. Μοναδική παραφωνία η άμυνα. Το γεγονός ότι απέναντι σε μια ομάδα τόσο ανεπαρκή και αδύναμη σε όλες τις γραμμές παρουσίασε κενά, θα πρέπει να προβληματίσει τον Μπάγεβιτς.

Μόλις στο 8 οι φιλοξενούμενοι στην ίδια φάση έχασαν τρεις φορές την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Αλεξανδρή έδιωξε ο Μπαρτζώκας, στη συνέχεια το σουτ του Τζόρτζεβιτς ο Τέρζιτς, ενώ το νέο σουτ από τον Ιβιτς βρήκε το δοκάρι.

Εντεκα λεπτά αργότερα ίδια "τύχη" με τον Σέρβο είχε ο Αλεξανδρής. Ομως στην εξέλιξη της φάσης ο Κακλαμάνος από την "κλειστή" γωνία του Μπαρτζώκα, άρχισε το... χορό των γκολ. Το 2-0 έκανε με πλασέ ο Τζόρτζεβιτς (38) μετά από μπαλιά - "τρύπα" του Νινιάδη.

Από φάουλ του σκόρερ και σουτ του Αλεξανδρή, πάνω στην κίνηση, προήλθε το 3-0 (52), ενώ ένας "κεραυνός" του Καραπιάλη (73) έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια για τέταρτη φορά στα δίχτυα. Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε με εύστοχο πέναλτι του Νινιάδη (75).

Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται δίκαια γιατί στο 13 ο διαιτητής Ζαχαριάδης αρνήθηκε οφθαλμοφανέστατο πέναλτι, σε ανατροπή του Γκαμπριέλ από τον Στρακόσια. Το ατόπημά του μεγιστοποιήθηκε όταν σε παρόμοια φάση έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό. Μάλιστα η ανατροπή στον Κακλαμάνο έγινε από αμυντικό εκτός περιοχής και όχι από τον τερματοφύλακα στον οποίο τη χρέωσε. ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Μπαρτζώκας, Τσαγκόπουλος, Σονίδης, Βολτέζος, Τέρζιτς (45 Αφεντούλης), Σαββίδης , Μαρτσέλο, Γκαμπριέλ, Νόλης (63 Γατόπουλος), Χαντζίδης (45 Βόλτσης), Ντούντα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στρακόσια, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Σαμπανάζοβιτς (83 Αμανατίδης), Γεωργάτος, Αλεξανδρής, Νινιάδης (76 Γκώνιας), Κακλαμάνος, Ιβιτς (70 Καραπιάλης), Τζόρτζεβιτς.

Κίτρινη είδαν οι Μπαρτζώκας, Νόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ