Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

"Στέρεψε η πηγή"

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΚΑΚΟΣ,Νεοχώρι Γυθείου: Σαν άνθρωπος με αξιοπρέπεια και ταξική συνείδηση, δεν πιστεύω ότι οι εκλογές θα μας δώσουν τη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και ο λαός μας. Δε μας πείθει ο κ. Σημίτης με τις εκλογές που προκήρυξε. Αλλοι είναι οι σκοποί του και τους γνωρίζουμε. Μας ζητάτε πάλι, οι δυο μονομάχοι, την ψήφο μας όταν ξεχάσατε την πατρίδα και παραδοθήκατε στα ξένα συμφέροντα. Για μας το λαό, τους αγρότες - όπως και εγώ είμαι - μας εξασφαλίσατε τη χρόνια λιτότητα, δηλαδή την πείνα και την εκμετάλλευση, τη στιγμή κατά την οποία μεταφέρετε το χρήμα του τόπου σε ξένες τράπεζες. Εδώ στην επαρχία, όμως, στέρεψε η πηγή των αγροτών - κτηνοτρόφων, μας ξεζουμίσατε όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα να γυρνάμε πεινασμένοι και αξιολύπητοι.

Οχι στην υποδούλωση

Δ. Θ. ΛΑΓΚΑΔΙΩΤΗΣ - ΤΑΚΗΣ,Αθήνα: Επιτέλους η κυβέρνηση του εκσυγχρονιστή κ. Κώστα Σημίτη, έκανε το θαύμα της. Κήρυξε τις εκλογές, ώστε, με την άδεια πλέον του λαού, να μπορέσει να εφαρμόσει τις εντολές των Βρυξελλών και του πλανητάρχη, όσο γίνεται πιο γρήγορα και πιο πιστά. Αυτή πιστεύω ότι είναι η πραγματική αλήθεια και όχι τάχα η ισχυροποίηση της Ελλάδας, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Εχει γίνει πλέον συνείδηση στο μεγαλύτερο μέρος του λαού μας ότι η Ελλάδα θα γίνει ισχυρή, μόνο όταν δε θα εξαρτάται από τους δυνατούς του κόσμου. Θα γίνει ισχυρή μόνο όταν η κυβέρνησή της θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί όλα εκείνα που απαιτεί ο λαός. Και πρώτα απ' όλα η εξασφάλιση της εργασίας, που είναι συνώνυμη με τη ζωή του. Ποιος εξασφαλίζει τώρα αυτό το δικαίωμα στους χιλιάδες άνεργους νέους; Ποιος εξασφαλίζει τη ζωή στους αγρότες, στους συνταξιούχους, στους χαμηλόμισθους, στους μικρομεσαίους;

Σ' αυτές τις σκέψεις, ας απαντήσουν οι κύριοι που θα απαιτήσουν την ψήφο μας. Εμείς πάντως τους γνωρίσαμε καλά και τους δυο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γι' αυτό την ψήφο μας θα τη ρίξουμε στο ΚΚΕ, που είναι κόμμα πατριωτικό και δε δέχεται την υποδούλωσή μας στους δυνατούς της Γης.

Αλληλεγγύη στην Κούβα

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ (Αντιπρόεδρος του ΕλληνοΚουβανικού Συνδέσμου), Νίκαια: Εκ μέρους του Συνδέσμου μας, απευθύνω στους συντρόφους και φίλους της Κούβας, ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για τη βοήθεια που πρόσφεραν μέσω του Συνδέσμου μας, στο λαό της Κούβας. Συγκεντρώσαμε δέκα αυτοκίνητα με τρόφιμα (γάλα, λάδι), καινούριο ρουχισμό, σαπούνι και χρήματα.

Η εντολή που πήραμε τώρα από τα Κεντρικά του Συνδέσμου μας είναι ότι από δω και πέρα η βοήθειά μας πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο φάρμακα και χρήματα.

Για άλλη μια φορά, ευχαριστούμε εκ μέρους του Συνδέσμου μας τους φίλους δωρητές μας και περιμένουμε τις νέες προσφορές τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον κουβανικό λαό (2021-07-14 00:00:00.0)
Τίμησαν τα 55χρονα της νίκης της Επανάστασης (2014-02-11 00:00:00.0)
Αταλάντευτα στο πλευρό της σοσιαλιστικής Κούβας (2013-02-05 00:00:00.0)
Με την Κούβα του αγώνα και της αξιοπρέπειας (2006-02-07 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στην Κούβα (2004-05-23 00:00:00.0)
Η Κούβα στην καρδιά της Διεθνούπολης (2003-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ