Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανεπίδεκτοι μαθήσεως

Ο λαός λέει πως "το πάθημα γίνεται μάθημα". Μια παροιμία, που επιβεβαιώνεται καθημερινά. Για παράδειγμα, ένα μικρό παιδάκι, αν δοκιμάσει από περιέργεια να πιει ξίδι, δε θα ξαναπιεί, όπως επίσης ένας οδηγός αυτοκινήτου δεν πρόκειται να επιμένει να κυκλοφορεί από ένα δρόμο που είναι γεμάτος παγίδες και λακκούβες.

Για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και τους συνοδοιπόρους τους στον αντιλαϊκό μονόδρομο του Μάαστριχτ, η παροιμία αυτή δεν ισχύει. Αδιάψευστος μάρτυρας, για το γεγονός ότι δε διδάχτηκαν ή δε θέλουν να διδαχτούν από την αναποτελεσματικότητα της ακολουθούμενης αντιλαϊκής και καταστροφικής για τη χώρα και το λαό πολιτικής, είναι πως όλοι τους δίνουν όρκους πίστης ότι μετά τις εκλογές της 22ης Σεπτέμβρη θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί με το πρόγραμμα "σύγκλισης", ώστε να μη χάσει η Ελλάδα το... τρένο της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης της Ευρώπης!

***

Ενδεικτικό από αυτή την άποψη είναι και το γεγονός ότι - υπακούοντας στα κελεύσματα του ΣΕΒ, του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και άλλων κέντρων που έχουν ταχθεί να υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν έτοιμα στα συρτάρια τους νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Τα μέτρα αυτά θα τα εμφανίσουν σαν αναγκαία με πρόσχημα είτε την ενίσχυση της εθνικής άμυνας (δηλαδή για να πληρωθούν τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα που μας πλασάρουν το ΝΑΤΟ και οι πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ) είτε την ανάπτυξη και τα μεγάλα έργα (που υπηρετούν τα συμφέροντα τα πολυεθνικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης).

***

Η ουσία όμως είναι, πως παρόμοια μέτρα και πολιτικές δε λύνουν, αλλά αντίθετα αναπαράγουν και οξύνουν τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Το μόνο πρόβλημα που λύνεται για τους κυβερνώντες, είναι ότι θα έχουν ικανοποιήσει για μια ακόμη φορά τις ακόρεστες επιθυμίες των βιομηχάνων και των πολυεθνικών να θησαυρίζουν, καταληστεύοντας τα ισχνά εισοδήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Ας έχουν γνώση οι φύλακες.

Λ. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ