Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να χτυπήσουμε όλες τις πόρτες

Με μια μαχητική, αντάξια του ηρωικού ονόματός της, συγκέντρωση υποδέχτηκε χτες η Κοκκινιά την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Με πείσμα και πάθος, με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, η ηρωική Κοκκινιά έδωσε χτες το δικό της ελπιδοφόρο "παρών" στην εκλογική μάχη του ΚΚΕ. Με τις κόκκινες σημαίες ν' ανεμίζουν σε νεανικά χέρια και σ' έναν καταιγισμό συνθημάτων και χειροκροτημάτων ανέβηκε στο βήμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που χαιρέτισε τη συγκέντρωση, καλώντας τον κοκκινιώτικο λαό ν' αντεπιτεθεί με το ΚΚΕ, που συνδυάζει τη δύναμή του με τον αγώνα μέσα και έξω από τη Βουλή.

"Ο λαός μας, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, και οι λαοί της Ευρώπης δέχονται πραγματική επιδρομή. Η δική μας πολιτική πρόταση, το πολιτικό μας μήνυμα συμπυκνώνεται σ' αυτές τις δύο λέξεις: "Αντεπίθεση λαέ". Δεν υπάρχει σήμερα άλλη επιλογή και πρέπει εμείς οι κομμουνιστές στις δέκα μέρες που απόμειναν να χτυπήσουμε όλες τις πόρτες. Εχουμε χιλιάδες επιχειρήματα και από τη Δευτέρα οι αποφάσεις που θα ληφθούν και πάλι θα είναι σε βάρος του λαού, γι' αυτό η φωνή του πρέπει να φτάνει πιο αποφασιστικά στη Βουλή. Αν έζωναν χιλιάδες λαού τη Βουλή, την ώρα που έπαιρνε αντεργατικές αποφάσεις, δε θα ήταν τόσο εύκολο να τις περάσουν. Το λαό δεν παύουν να τον φοβούνται, τον τρέμουν. Και εμείς δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Αλλά χρειαζόμαστε δύναμη".

Η Αλέκα Παπαρήγα απευθύνθηκε και στον κόσμο που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, στα λαϊκά στρώματα που εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στους δυο μονομάχους και σήμερα δεν ελπίζουν σ' αυτούς. "Από το 1974 - σημείωσε - υπήρξαν λαϊκές κατακτήσεις, γιατί πάλεψαν για την κατοχύρωσή τους οι μαζικές οργανώσεις και τα συνδικάτα, γιατί το ΚΚΕ είχε δύναμη. Οταν ο λαός ξέχασε πως τις κατακτήσεις τις πήρε με το σπαθί του και νόμισε πως του τις χάρισαν, άρχισαν να πιάνουν τόπο τα εκβιαστικά διλήμματα. Το ΠΑΣΟΚ επικαλείται χρόνια τώρα την επάνοδο της Δεξιάς, για να καλύψει τη δική του δεξιά στροφή, που το έκαναν να μοιάζει σα δυο σταγόνες νερό με τη ΝΔ. Οι βιομήχανοι έχουν δύο κόμματα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Είμαστε αποφασισμένοι να ξεσκεπάσουμε τον εκβιασμό του πρωθυπουργού, αλλά και το φιλολαϊκό προσωπείο που φοράει η ΝΔ. Χρειάζεται ο λαός να τους εγκαταλείψει μαζικά. Αλλά δε φτάνει να εγκαταλειφθούν μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα. Η ψήφος δεν πρέπει να διασκορπιστεί. Τα άλλα κόμματα έδωσαν άλλοθι στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, έβαλαν πλάτη στη λογική πως ο λαός δεν μπορεί να επιβάλει λύσεις, δίνοντας τελικά αέρα στο δικομματισμό.Σήμερα πριν από τις εκλογές υποκλέπτουν δικά μας συνθήματα, που όμως θα εγκαταλείψουν μετεκλογικά".

Στη συγκέντρωση μίλησε επίσης ο υποψήφιος βουλευτής στη Β Πειραιά Γεράσιμος Αραβανής,ο οποίος αναφέρθηκε στην ξετσίπωτη υποσχεσιολογία των δύο κομμάτων, που όμως αδιαφορούν για τα προβλήματα τόσο των συνοικιών του Πειραιά όσο και της χώρας.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ακόμα οι υποψήφιοι βουλευτές Βέρα Νικολαϊδου και Νίκος Θεμελής,ενώ παρευρέθηκαν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α Πειραιά Σπύρος Χαλβατζής,ο παλαίμαχος κομμουνιστής και πρώην βουλευτής του Κόμματος Νίκος Καλούδης και ο γραμματέας της ΚΟΠ Σήφης Κωτσαντής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ